İzmir

Öğretmen adayı gence kalp nakli

16:04 20 Ocak 2018
Öğretmen adayı gence kalp nakli

Ege Üniversite Tıp Fakültesinde kalp nakli gerçekleşen 23 yaşındaki Ercan Özkan, hayalini kurduğu öğretmenliğe bir adım daha yaklaştı.

Ege Üniversitesi'nden (EÜ) yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale'de yaşayan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu Özkan'ın kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir nakil beklediği belirtildi.

Genç öğretmen adayının bu süre zarfında destek cihazıyla yaşamına devam ettiği kaydedilen açıklamada, EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran öncülüğünde Prof. Dr. Tahir Yağdı, Prof. Dr. Çağatay Engin ve Op. Dr. Pelin Öztürk'ün de aralarında bulunduğu ekibin, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin bağışlanan kalbini 4,5 saat süren bir ameliyatla Özkan'a nakledildiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Özbaran, Özkan'ın gecici süreyle destek cihazına bağlandığını belirterek, "Uygun olan kalbi beklemek için zaman kazanmış olduk. Ona uygun kalp de perşembe günü sabaha karşı çıktı. Başarılı bir operasyon sonucu kalp naklini gerçekleştirdik. Bugün solunum cihazından çıktı. Durumu gayet iyi yeni kalbiyle yeni bir yaşantıya başlayacak. Artık istediği gibi her şeyi yapabilecek. Organ bağışı verilebilecek en kutsal hediye. Çünkü bir yaşam bağışlıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

- Rektör Budak'tan ziyaret

Kalp nakliyle hayata yenedin "merhaba" diyen Özkan'ı ziyaret eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

EÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı'nda tedavi gören ve kısa süre önce yapılan akciğer nakliyle sağlığına kavuşan 47 yaşındaki Mustafa Yüksel'i de ziyaret eden Budak, organ bağışının önemine dikkati çekti.

EÜ Tıp Fakültesinin çalışmalarıyla dünya çapında adını duyurduğunu aktaran Budak, "Tıp Fakültemiz bu hafta dünya çapında ödül aldı. Çok başarılı hocalarımız var ve akademik kadromuzla gurur duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Organ bağışıyla sağlığına kavuşan hastaların aileleri de Budak'a teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.