İzmir

İzmir'de "İZDES" projesi toplantısı

11:07 22 Ocak 2018
İzmir'de "İZDES" projesi toplantısı

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erkan Kılıç, "Kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması temel hedefimiz." dedi.

Kılıç, Bakanlığın uygulamaya koyduğu İzleme ve Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesi kapsamında geldiği İzmir'de, Valilik ziyaretinin ardından Ege Bölgesi Sanayi Odasında (EBSO) sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Kılıç, insan odaklı ve vatandaş memnuniyetini esas alan bir anlayışla çalıştıklarını ifade etti.

Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların taşra teşkilatlarının fiziki ve beşeri durumları ile iş, işlem ve faaliyetlerinin yerinde izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla bilgi teknolojilerine dayalı, güncel ve dinamik bir sistem oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Kılıç, bunun için 81 ilde eş zamanlı olarak İZDES projesini başlattıklarını bildirdi.

Bu amaçla İzmir'de temaslarda bulunduklarını aktaran Kılıç, "vatandaş odaklı hizmet seferberliği" yaptıklarını, meslek odaları, muhtarlar, okul aile birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla toplantılar yaptıklarını, buradan gelen talep, beklenti ve önerileri değerlendirdiklerini söyledi.

Kılıç, şöyle konuştu:

"Herkesin görüş ve düşüncelerini açık ve şeffaf bir şekilde bizimle paylaşmalarını istiyoruz ki biz idare olarak kendimize bir çekidüzen verelim. Hangi noktada bir problemimiz var, bunu görmek istiyoruz. İçişleri Bakanlığının kanunda tanımlı görevlerinin sahada ne şekilde yürütüldüğü, hizmetlerin yürütülmesindeki eksikliklerin ve aksaklıkların yerinde görülerek varsa sorunların çözüme kavuşmasını hedefliyoruz. Vatandaşımıza sunulan hizmetlerin kalitesini artırarak daha iyi bir noktaya taşımayı arzuluyoruz. Kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması temel hedefimiz."

Toplantıya, Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Komutanı Tuğgeneral Abdullah Koçum, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Alpaslan Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanı Kemal Şahin, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Kadir Taner Eser, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.