İzmir

Alaçatı ve Sakız "kardeş turizm beldesi" olacak

11:14 27 Ocak 2018
Alaçatı ve Sakız "kardeş turizm beldesi" olacak

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi ile Yunanistan'ın Sakız Adası kardeş turizm beldesi olacak.

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turistlerin birçok lokasyonu görmek istediklerini, Çeşme ve Alaçatı'nın bu açıdan yabancı turistlerin hedefinde olmadığını söyledi.

Bu nedenle Sakız Adası ile iş birliğine yöneldiklerini anlatan Denizeri, Sakız Belediyesi ile görüşmeler yaptıklarını ve bir ön protokol üzerinde anlaşma sağladıklarını bildirdi.

Denizeri, "Turistler farklı ülkeleri tercih ettikleri zaman birçok lokasyonu görmek istiyor. Çeşme ve Alaçatı bu açıdan yabancı turistlerin hedefinde değil. İşte bu yüzden yarımadayı bir bütün olarak tatilcilere sunmak istiyoruz. Sakız Adası ile Çeşme Yarımada'sını kardeş turizm beldesi yapmak istiyoruz. Çeşme, Ildırı, Dalyan, Reisdere, Germiyan, Şifn, Urla, Seferihisar, Mordoğan ve Karaburun gibi değerleri birlikte sunmalıyız. Sadece Alaçatı değil bir bütün olarak yarımadayı turizmde öne çıkarıp uluslararası turizmin hizmetine sunmalıyız." dedi.

- "Rakip değil dostuz"

Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis de iki yakanın birbirine rakip değil iyi birer partnerin ötesinde dost olduklarını belitti.

İki belde arasındaki iş birliğinin önemine işaret eden Karalis, "Bugüne kadar her ne kadar coğrafi olarak yakınsak da turizmde iş birliği gibi konulara uzaktık. Oysa hem Sakız Adası'nın hem Alaçatı ve Çeşme'nin farklı ürünleri var ve birlikte pazarlanmaları çok iyi bir fırsat olacaktır. Hedefimiz bu iş birliğinden hepimizin faydalanması. Hem Türk kardeşlerim hem de bizim açımızdan gerçek ve disiplinli bir proje olacak." diye konuştu.

Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Stefanos Hadjimanolis de bu iş birliğiyle İstanbul, İzmir ve diğer illerden Türk turistleri Sakız Adası'na çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sakız Adası'na Amerika, Fransa, İngiltere, İsveç gibi ülkelerden gelen turistlere "Yarımada destinasyonu" sunmak istediklerini belirten Hadjimanolis, "Örneğin uzun tatillerde 3 günün Çeşme'de 2 günün Sakız Adası'nda geçirileceği tur paketleri yapacağız. Alaçatı çok iyi niyetli ve başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. İlk gruplar için Nisan sonunu hedefliyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.