İzmir

Küçük Melis'e anne müjdesi!

08:11 30 Ocak 2018
Küçük Melis'e anne müjdesi!

İzmirli Dilek ile Selanikli Yorgo’nun, sonu çocuk kaçırma davasıyla biten aşkında Türk kadın hakim, çiftin 3 yaşındaki kızlarının babaya iadesine karar vermişti. Dilek Tsakiridis (Güneş)’in avukatı Mehmet Emin Keleş, bu karar üzerine mahkemeye başvurdu. Mahkeme yerel mahkemenin iade kararını kaldırdı.

Küçük Melise anne müjdesiUluslararası mahkemede açılan ve İzmir’de yürütülen davada yerel mahkemenin kararına itiraz eden Güneş’in avukatı Mehmet Emin Keleş şu bilgileri verdi:

AİHM’DE ÖRNEK VAR

“Lahey sözleşmesi ve Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararları gereğince çocuğun iade edilmesi halinde müsamaha edilmeyecek bir duruma düşecekleri konusunda bir risk mevcutsa çocuğun Yunanistan’a iade talebinin reddi gerekmektedir. Çocuğun iade edilmesi halinde psikolojik tehlikeye maruz kalacağı açıkça belli olduğundan AİHM ve Hukuk Genel Kurulu’nun iade edilmemesi yönünde örnek kararları bulunduğundan, mahkeme kararının bozulması için istinaf mahkemesine başvurduk. Mahkeme ise itirazımızı haklı bularak kararın kaldırılması yönünde kanaat getirdi. Şimdi dosya mahkemesinde yeniden görülecek.”

BÜYÜK AŞKIN SONU

Dilek Güneş ve Yorgo Tsakiridis İzmir’de tanıştı. Yorgo suyun öte yanındandı ama uzun süredir İzmir’de yaşıyordu. Kısa sürede evlenmeye karar verdiler. Aşklarının filizlendiği İzmir’de yaşayacaklardı. Evlendikten kısa bir süre sonra Dilek hamile kaldı. Aileye katılacak minik kız bebek haberinden sonra zamanla her şey değişmeye başladı. Büyük aşk çatırdıyordu. Bebek doğduktan sonra ise sorunlar artık büyük krizlere döndü. Sonunda Dilek, Yorgo’nun baskılarına dayanamadı 40 günlük lohusayken ağlaya ağlaya ‘Kalbim Ege’de kaldı’ diye diye İzmir’i terk edip Yorgo ile Selanik’in yolunu tuttu. Sorunlar düzeleceğine büyüdü büyüdü. Dilek kabus gibi bir 1 yıl yaşadı. Ege’nin iki yakasını birleştiren aşk hikayesi artık mahkeme koridorlarında uluslararası çocuk kaçırma davasının konusuydu...

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.