İzmir

Sömestirde "uzay macerası" yaşadılar

14:35 06 Şubat 2018
Sömestirde "uzay macerası" yaşadılar

Uzay Kampı Türkiye, sona eren sömestir tatili döneminde 7-15 yaş arası çocuklara uygulamalı aktivitelerle "uzay macerası" yaşattı.

Uzay Kampı Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, yarıyıl tatili döneminde 21 şehirden 500'ün üzerinde çocuk, farklı içeriklerde sunulan kamp programlarına katıldı.

Sömestirde 9-15 yaş aralığındaki öğrencilerin, iki günlük Yıldızlar ve Gezegenler Macerası ya da beş günlük Uzay Yolcuları ve Robot Aktiviteli Uzay Yolcuları programlarına dahil olabildiği kampta, 7-11 yaş aralığındaki öğrenciler ise ebeveynleriyle Aile-Çocuk Uzay Kampı programıyla uzayı tanıdı.

Katılımcılar program süresince, NASA tarafından dizayn edilen astronot simülatörleriyle uygulamalı fen ve uzay bilimleri eğitimi, uygulamalı aktiviteler, simulatörlerle sanal gerçeklik deneyimi, dijital yıldızevinde astronomi dersleri gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi.

Uzay Kampı Türkiye, bu programların dışında bu sömestir döneminde ilk defa hayata geçirdiği günübirlik Uzay Serüveni programıyla farklı illerden 240 öğrenciye de kamp aktivitelerini yaşama imkanı sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.