İzmir

"Ege Teknopark'ta doluluk oranı yüzde 98"

14:20 08 Şubat 2018
"Ege Teknopark'ta doluluk oranı yüzde 98"

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Teknopark'ta doluluk oranının yüzde 98 olduğunu, ikinci bir teknoparkı hizmete açmayı planladıklarını belirtti.

EÜ'den yapılan açıklamada, Rektör Budak'ın Ege Teknopark'taki genç girişimcileri ziyaret ettiği kaydedildi.

Budak, teknoparkta ciddi başarı hikayeleri bulunduğunu ifade ederek, Ar-Ge ve inovasyon projelerinin belirlenmesinde bakanlıkların öncelikli alanları doğrultusunda yoğunlaştıklarını aktardı.

Ege Teknoparkın doluluk oranının yüzde 98 olduğunu anlatan Budak, "Firmalardan yeni talepler gelmeye devam ediyor. İkinci bir teknoparkı daha 2018 yılında hizmete açmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ziyarette sensor teknolojisiyle ilgili faaliyet gösteren Skysens firması çalışmalarını anlattı.

Çok düşük enerji tüketen, kullanımı kolay teknolojiler üretmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Skysens'in teknolojiden sorumlu başkanı Emrah Mercan, makinelerin birbirleriyle haberleşmesi için gerekli olan kablosuz bir teknoloji ürettiklerini kaydetti.

Mercan, bu teknoloji ile ileride akıllı çöp kutuları, park sensörleri, akıllı aydınlatmalar gibi çevredeki her nesneyi internete en uygun ve en ucuz bir şekilde bağlayabileceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.