İzmir

İzmir'de teknoloji üssü kurma çalışmaları

10:55 10 Şubat 2018
İzmir'de teknoloji üssü kurma çalışmaları

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Teknoloji Üssü kurulması projesinin, kendilerini çok heyecanlandırdığını belirterek, "Bizim bir üst kademe olan lider ülkeler konumuna yol almamız ancak ve ancak akıl ve bilim ile mümkündür." ifadesini kullandı.

Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün, kente yaptığı ziyarette, İzmir'de teknoloji üssü kurulacağı müjdesini verdiğini anımsatarak, 4. sanayi devrimi sürecinde milli ve yerli hedefler noktasında, üssün İzmir'de açılmasının kent ve Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı.

İzmir'de teknoloji üssünün kurulmasının, ülke meselesi olduğunun altını çizen Yorgancılar, üssün kurulmasının kendilerini çok heyecanlandırdığını bildirdi.

-"Bu bir ülke meselesidir"

Yorgancılar, EBSO olarak İzmir'in sahip olduğu potansiyeli anlatmayı prensip edindiklerine işaret ederek, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü'nün açılış konuşmaları ile odamızda gerçekleştirilen 'İzmir Teknoloji Üssü Çalıştayı' İzmir'de teknoloji üssü kurulması yönünde Bakanlığımızın 1 yıllık bir çalışmasının son adımlarıdır. Bizler, İzmir'in üniversiteleri ve nitelikli iş gücü ile güçlü sanayi yapısı ve teknolojiye adaptasyonu ile bir Silikon Vadisi olmasını gündeme getirenlerin başında gelmekteyiz. Bu nedenle de bu konuyu çok önemsiyor ve heyecanla sonucunu bekliyoruz. Bizim bir üst kademe olan lider ülkeler konumuna yol almamız ancak ve ancak akıl ve bilim ile mümkündür. Bunun için de teknolojiyi üniversitelerimiz aracılığıyla, sanayimizle buluşturmak zorundayız. O nedenle de İzmir'de teknoloji üssü kurulması sadece İzmir'in meselesi değildir, bu bir ülke meselesidir. İzmir şu anda bu meseleye en hızlı katkı koyabilecek illerin başında gelmektedir. Bundan sonraki aşamada hangi sektörlerin olacağı ne tür hizmetlerin verileceği teşviklerin insan kaynağının hangi tür yatırımcının yer alabileceğinin doğru tespiti ile başarıya ulaşmamak için hiçbir neden görmüyorum. Bizleri heyecanlandıran, geleceğe hazırlanmamızda umutlandıran sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. İzmir ve ülkemiz için hayırlısı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.