İzmir

Kazada hayatını kaybeden öğrenciler anıldı

12:32 13 Şubat 2018
Kazada hayatını kaybeden öğrenciler anıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ), trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencileri Enes Yayla, İbrahim Kal ve Yasin Malgaç ile soba zehirlenmesinden hayatını kaybeden Berkay Yapucu için tören düzenlendiği bildirildi.

DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Aydın'da 22 Aralık 2017 tarihinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden DEÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri, Enes Yayla, İbrahim Kal ve Yasin Malgaç ve Manisa'da soba zehirlenmesinden dolayı yaşamını yitiren Adalet Meslek Lisesi Öğrencisi Berkay Yapucu için Hukuk Fakülte'sinde tören düzenlendiği ifade edildi.

Törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, hayatının en zor konuşmalarından birini yaptığını belirterek "Unutmayın, evlatlarınız, evlatlarımız, her zaman bizlerle birlikte yaşıyor. Gönlümüzde, zihnimizde, dualarımızda kısaca bizlerin onları var ettiği her yerde, manen yaşamaya devam ettikleri kadar bu binanın önünde yaşamaya devam edecekler. Yasin, Enes, İbrahim ve Berkay için çınar diktik. İsimleri, çok uzun süre yaşayacak." ifadelerini kullandı.

Kazada hayatını kaybeden öğrencilerin sınıf arkadaşları İsmail Can ve Muhammet Soysaç'ın ise törende arkadaşları ile yaşadıkları anıları anlattığı kaydedildi.

Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Şimşek de Yapucu'nun mezun olduktan sonra ağabeyi gibi asker olmak istediğini aktardı.

Törende hayatını kaybeden öğrencilerin sembolik diplomalarının ailelerine teslim edildiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.