İzmir

"Geleceğin anahtarı dönüşümde"

11:50 15 Şubat 2018
"Geleceğin anahtarı dönüşümde"

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, dünyada iş modellerinin değiştiğini belirterek, "Yeni nesil organize sanayi bölgeleri ve akıllı şehirlere doğru bir dönüşüm var. Geleceğin anahtarı, dönüşümde." ifadelerini kullandı.

EBSO'dan yapılan açıklamaya göre, Yorgancılar, Bornova'da bir derneğin üyeleriyle bir araya geldi.

Dernek üyelerine hitap eden Yorgancılar, Sanayi 4.0 ile "akıllı üretim", "akıllı fabrikalar" gibi kavramların popüler olduğunu, dünyada iş yapma anlayışının değiştiğini belirtti.

- "Dönüşümün itici gücü, yapay zeka"

Yorgancılar, enerjide kıt kaynakların tükenip, yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüleceğini, azalan tarım alanları nedeniyle organik tarıma dönüleceğini dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Her alanda bir dönüşüm yaşanacak. Yeni nesil organize sanayi bölgeleri ve akıllı şehirlere doğru bir dönüşüm var. Geleceğin anahtarı, dönüşümde. Dönüşümün dışında kalmamamız için bizim, hızla iş yapış şeklimizi değiştirmemiz gerekiyor. Dünyanın en geniş ulaşım şebekesi UBER'in taksisi, dünyanın en büyük e- ticaret sitesi alibaba.com'un deposu, dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook'un içeriği, dünyanın en büyük konaklama sağlayıcıları arasındaki booking.com'un da oteli yok. Ancak milyarlarca dolarlık değere ulaşıyorlar. Geleneksel iş yapma modelleri hızla değişiyor. Dönüşümün itici gücünü ise yapay zeka oluşturuyor. Yapay zekanın 2030'a kadar ekonomilere sağlayacağı katkı 10,7 trilyon doları bulacak. Dünyanın gittiği bu sistemin içinde yer almamız gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.