İzmir

TOTEM, çalışmalarını 20 yıldır sürdürüyor

16:17 26 Şubat 2018
TOTEM, çalışmalarını 20 yıldır sürdürüyor

Ege Üniversitesi Tohum Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (TOTEM) kurulduğu 1998 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor.

TOTEM'i ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, TOTEM'in kısa sürede hızla geliştiğini ve uluslararası alanda akredite bir niteliğe kavuşma yolunda olduğunu belirtti.

Üniversite olarak bilimi toplumla, üretim sektörleriyle buluşturmak için çeşitli alanlarda çalıştıklarını bildiren Prof. Dr. Budak, şunları kaydetti:

"TOTEM bu hedefi gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Merkezimiz yıllar içinde tohumculuk konusunda sektörün en önemli destekçisi haline geldi. Diğer yandan merkezimiz tarım sektörünün büyük ihtiyaç duyduğu yerli tohum konusunda yapılan bilimsel araştırmalara da ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin akredite tek merkezi durumundaki TOTEM uluslararası alanda da kabul gören akreditasyon süreçlerini tamamlamak üzere. Böylece TOTEM tohumculuk alanında uluslararası kabul gören, bir kuruluş haline gelecek. Akreditasyon çalışmalarının yanında eğitim altyapısıyla yapılan projelerle yine uluslararası nitelikte eğitim merkezi olarak çeşitli ülkelerden gelen yüksek lisans ve doktora öğrencilerine eğitimler verilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.