İzmir

İzmir'de pet shoplara sıkı denetim

11:38 28 Şubat 2018 1 Yorum Var
İzmir'de pet shoplara sıkı denetim

İzmir'de evcil hayvan satışı yapan iş yerlerine yapılan denetimlerde 7 sultan papağanına el kondu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, İzmir'de faaliyet gösteren pet shoplarda denetimlerini arttırdı.

Konak ilçesinde tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda evcil hayvan satışı yapılan dükkanları denetleyen ekipler, hayvanların bakım koşullarını, iş yeri ruhsatlarını ve satış yapan kişilerin eğitim belgelerini kontrol etti.

Denetimlerde, "Av ve Yaban Hayvanları ile Bunlardan Elde Edilen Ürünlerin Bulundurulması, Üretimi ve Ticareti Yönetmeliği"ne aykırı olarak satışı yapılan 7 sultan papağanına el konuldu.

Yasaya aykırı uygulamaları nedeniyle bazı işletmelere de toplamda 10 bin 508 lira idari yaptırım cezası uygulandı.

- Denetimler sürecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayvan haklarının korunması konusunda sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle birlikte özveriyle çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Eroğlu, "Bu hususta gerekli maddi destekleri de sağlıyoruz. Gayemiz el ele vererek hayvanların hayat hakına sahip çıkmak ve onların hayat şartlarını daha da iyileştirmek. Bu çerçevede hayvan satışı yapan işletmelerdeki kötü koşulları kabul etmemiz mümkün değil. Ekiplerimiz bu işletmelere yönelik denetimlerini sürekli yapıyor. İzmir'de bu denetimler aralıksız sürecek." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • çisem ceren 6 yıl önce Şikayet Et
    Şükür kafanız dınk etti. Değil izmir tüm trde aynı terane. Rüşvet almazsa denetimciler yakalar, ahlak önemli tabi!
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.