İzmir

İZTO seçimlerine doğru

17:04 06 Mart 2018
İZTO seçimlerine doğru

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meslek Komitesi adayı Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, "İzmir çok büyük bir orkestra ancak akorda ihtiyacı var, bu akordun da en önemli ayağı ticaret odasıdır, ticaret odasının da yeni bir kan değişikliğine ihtiyacı var." dedi.

Kubba, meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği oda seçiminin 9 Nisan'da Fuar İzmir A Holü'nde yapılacağını anımsatarak, kendisinin de Sağlık Komitesine aday olduğunu belirtti.

Amacının değişim ve gelişimin gerçekleşmesi olduğunu, bu niyetle yola çıktığını aktaran Kubba, "İzmir'de 1,5 milyon işsizine iş yaratacak ekonomik kalkınmayı yaratacak yeni bir zihniyete yeni bir İZTO anlayışına ihtiyaç vardır. Biz yatırımcıların sağlık işletmecilerinin sorumluluk bilinciyle hareket edip sektöre daha iyi şartlar, imkanlar sağlama alt yapımızı daha önce şirketimizde kullandığımız tecrübemizi ticaret odasına kayıtlı diğer üye arkadaşlara da kullanma arzusundan yola çıkarak aday olduk. 31 Nolu meslek gurubuna kayıtlı şirketlerin temsilciler oylarıyla bizi vekil tayin ederlerse biz daha önce hiç ilgilenilmemiş konulara el atarak onların ortak çıkar ve menfaatleri için yoğun bir çalışma göstermeyi hedefliyoruz." dedi.

Kubba, dünyada ve Türkiye'de değişimler yaşandığının İzmir'in de bu değişim süreciyle hareket etmesi gerektiğini anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İzmir çok büyük bir orkestra ancak akorda ihtiyacı var, bu akordun da en önemli ayağı ticaret odasıdır, ticaret odasının da yeni bir kan değişikliğine ihtiyacı var. Aynı yönetimler yıllardır görev alıyor artık yeni gençlere dinamik yapılara terk etmesi gerekiyor diye bir beklentimiz var biz de bu oranda çalışıyoruz. Birleştirmek ve bu güç birliğiyle de dünyayla entegre etme hedefimiz var. İstanbul dünya ile entegre olmuş ama bakıyorsunuz İzmir kopuk. İzmir kendi iç dinamiklerinden besleniyor oysaki dışarıda sağlık sorunları yaşayan bize 1 saat uzaklıkta 1 milyar insan var, bu 1 milyar insanların yüzde 10'u sağlıklarıyla ilgili yurt dışına gidiyorlar. Neden İstanbul'a gidiyorlar da İzmir'e gelmiyorlar, bunun altında yatan temel sorunlar İzmir'in de buna ayak uydurması bu beklentilere cevap vermesi gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.