İzmir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

16:33 07 Mart 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

İzmir Valiliğince "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle etkinlik gerçekleştirildi.

İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünce Atatürk Kültür Merkezi'nde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" programı yapıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Bina, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nün tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandığını ve kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu niteleyen özel bir gün olduğunu söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise toplumda kadına yönelik bilincin arttığını belirterek, geçmiş dönemde kadın erkek ilişkilerinde konuşulan konuların geride kaldığını belirtti.

Bir dönem Afganistan'da bulunduğunu ve orada bu yönde gözlemler yaptığını aktaran Kocabıyık, "Bir toplumun yükselişiyle bir toplumun medeniyete erişmesiyle kadının toplumsal statüsü arasında doğrudan bir ilişki var. Bunu Afganistan'a gittiğimde çok çarpıcı bir şekilde gördüm. Afganistan'da kadın her hangi bir devlet kurumunda yer almadığı bir toplum. Toplumun hiç bir yerinde kadın yok, bir toplumda kadın hayatın içerisinde kurumların içerisinde değilse hatta hayatın belirleyici noktasında değilse o toplumun amiyane tabirle adam olması mümkün değil." dedi.

Kocabıyık, konuşmasını AK Parti hükümetlerinin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalarla sürdürdü.

Etkinlikte İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nün "Anadolu Selçuklu'dan Osmanlıya" temalı defile ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.