İzmir

Başkan Kocaoğlu "otopark ücreti" indirilsin talebine karşı çıktı

20:21 14 Mart 2018
Başkan Kocaoğlu "otopark ücreti" indirilsin talebine karşı çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, kentteki otopark ücretlerinin pahalı olduğunu belirterek, Ankara, Eskişehir ve Manisa büyükşehir belediyelerinin uyguladığı otopark ücretleri tarifelerinin İzmir'de de uygulanması gerektiğini söyledi.

Mart ayı ikinci olağan meclis toplantısı, belediye salonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'un başkanlığında yapıldı.

Toplantının dilek ve öneri kısmında söz alan Doğan, İzmir'de büyükşehir belediyesine ait 14 bin araç kapasiteye sahip otopark yeri olduğunu, son yapılan zamlarla beraber otopark ücretlerinin daha da pahalandığını söyledi.

Doğan, Kocaoğlu'nun 2014 yılında açıkladığı seçim bildirgesinde kenttin farklı yerlerine 21 kapalı otopark yapacağına söz verdiğini, 4 tanesinin açılışını yapabildiğini, önümüzdeki günlerde ise 5'incisini açmaya hazırlandığını ifade etti.

- Otopark ücreti düşmeyecek

Ankara Büyükşehir Belediyesinin tüm otoparklarda ilk bir saat ücretsiz, bir saatten sonra ise 24 saat boyunca otopark ücretlerinin1 lira gibi bir bedel alınması kararını hatırlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Biz de bu kararın İzmir'de uygulanabilir olduğunu düşünüyoruz. İzmir'de trafiğin tıkanmaması adına otoparkı teşvik etme amacıyla aynısı olmasa da ilk bir saatini ücretsiz geri kalan zaman dilimi 1 lira olmasa da makul bir seviyeye getirilmeli. Manisa, Eskişehir ve Ankara'da uygulanan otopark fiyat tarifesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde de uygulanması gerektiği düşünüyoruz. Mevcut otopark fiyatlarının geriye çekilmesi için bir öneride bulunacağız."

Kocaoğlu ise Ankara Büyükşehir Belediyesinin otopark ücretleri konusunda neden böyle bir karar aldığını bilmediklerini söyledi.

Kendilerinin şehircilik anlamında aynı görüşte olmadıklarını aktaran Kocaoğlu, "Bana göre popülist bir yaklaşımdır. Ulaşım açısından bakınca bize göre yanlış bir karardır. Biz otopark ücretini düşürmeyeceğiz." diye konuştu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.