İzmir

DEÜ'de 800 sporcunun mağdur edildiği iddiası

11:53 16 Mart 2018
DEÜ'de 800 sporcunun mağdur edildiği iddiası

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, İnciraltı Yerleşkesi havuzunu kulanan 800 sporcunun mağdur edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, havuzda daha nitelikli, huzurlu ve daha hijyenik ortam sağlanması için tadilat takviminin oluşturulduğu, tadilattan sporcuların etkilenmemesi için gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.

Sporcu velilerinin DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ile görüştüğü vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Dokuz Eylül Üniversitesi, her zaman spora ve sporcuya değer vermiştir. Balkan Şampiyonumuz Yrd. Doç. Dr. Gülçin Güreşçi, şampiyon yüzücümüz Yiğit Sağlam ve daha nice sporcumuz gurur kaynağı olmuş ve yönetimden takdir görmüştür. Rektör Vekili Çelik'in projeleri arasında 'Performans Ölçüm Merkezi', 'Yetenek Avcılığı Merkezi' gibi sporculara yönelik çalışmalarının olması yapılan haberlerle çelişmektedir. Küçük yaştan itibaren spora yönlendirilen genç yeteneklerin üniversitemiz bünyesinde spor tarihine adını altın harflerle yazdıracak şekilde eğitim almaları sağlanmıştır ve bugünden sonra da destek olunmaya devam edilecektir."

Sporcuların tadilat nedeniyle mağdur olmaması için gerekli hassasiyetin gösterileceği ve sporcu velileri arasından seçilen bir temsilcinin de sürecin koordineli ve şeffaf yürümesi için çalışmalarda yer alacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.