İzmir

Nevruz Bayramı kutlamaları

19:36 21 Mart 2018
Nevruz Bayramı kutlamaları

Nevruz Bayramı Denizli, Aydın ve Manisa'nın Kula ilçesinde etkinliklerle kutlandı.

Denizli'de, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kampüsü'nde gerçekleştirilen etkinlik kortej yürüyüşü ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için dua edildi.

Daha sonra nevruz ateşi yakılarak ateşin üzerinden atlandı, örste demir dövüldü, nevruz ateşinin etrafında türküler eşliğinde halk dansları gösterileri yapıldı.

Çeşitli yarışmaların da yapıldığı programda konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, nevruzun eski geleneklerden birisi olduğunu belirterek, "Aynı zamanda doğanın yeniden dirilişini simgeleniyor. Nevruz ayrıca, Türk milletinin yeniden uyanışı, birliğinin ve kardeşliğinin simgesidir. Bu birliğin bundan sonra da bozulmamasını temenni ediyoruz." dedi.

Öte yandan Nevruz Bayramı HDP Denizli il örgütü tarafından Merkezefendi ilçesi Esantepe Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

- Aydın'daki kutlamalar

Aydın'da Nevruz Bayramı dolayısıyla Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) merkez kampüsünde yapılan kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

Nevruz Bayramı dolayısıyla Adnan Menderes Üniversite merkez kampüsünde kutlama yapıldı. Etkinliklere çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliklere katılan Aydın Vali Yardımcısı Ediz Sürücü yaptığı konuşmada, Nevruz'un yeni başlangıçların, umudun, kardeşliğin ve dayanışmanın bayramı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Aydın Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinden oluşan Türk Halk Oyunları ekibi, davul zurna eşiliğinde Aydın'ın yöresel oyunu olan zeybek oynadı.

- Manisa'nın Kula ilçesindeki kutlamalar

Manisa'nın Kula ilçesinde de Nevruz Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

İbrahim Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kula Kaymakamı Osman Güven ve protokol üyeleri temsili olarak örste demir dövdü, nevruz yumurtası tokuşturdu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.