İzmir

"Yazar kasa entegrasyonu için verilen süre uzatılmalı"

13:52 28 Mart 2018
"Yazar kasa entegrasyonu için verilen süre uzatılmalı"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 42. Restoran, Cafe, Eğlence Yerleri Meskek Komitesi Meclis Üyesi Ercan Çelikkaya, sipariş almada kullanılan el terminalleri ile yazar kasa gibi ödeme kaydedici cihazların 1 Nisan’a kadar entegre edilmesi gerektiğini ancak pek çok kafe restoranın buna hazır olmadığını belirterek, son entegrasyon tarihinin 3 ay ötelenmesini talep etti.

Çelikkaya, yaptığı açıklamada, 30 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 483 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre, perakende mal ve hizmet satışlarında, satış uygulama yazılımları ile bunların üzerinde çalıştığı bilgisayar vb. donanımların eski nesil ve yeni nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar ile 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren bağlantılı şekilde kullanılmasının zorunlu hale geleceğini ifade etti.

Belirlenen tarihe çok az bir süre kalmasına karşın üyelerden, müracaat edilecek servislerde randevu yoğunluğu olduğu, söz konusu servislerin firmalara gidiş dönüşlerinin zaman aldığı yönünde ciddi şikayetler aldıklarını aktaran Çelikkaya, şunları kaydetti:

"Bunun entegrasyonunda 1 Nisan olarak belirlenen son sürenin en az 3 ay daha uzatılmasını istiyoruz. Odamız da Gelir İdaresi Başkanlığı’na bu talebimizi iletti. Erteleme yapılmaz ise ciddi karışıklık ve sıkıntılar yaşanacaktır. Pek çok üyemiz haksız yere ciddi sorunlar yaşayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.