İzmir

İzmir'de göçmen kaçakçılığıyla mücadele

11:20 07 Nisan 2018
İzmir'de göçmen kaçakçılığıyla mücadele

İzmir'de yasa dışı göçle mücadele kapsamında jandarma ekiplerinin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda 441 yabancı uyruklu yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan yabancı uyruklulara yönelik 9 ayrı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonlarda 391'i Suriye, 8'i Cezayir, 11'i Fas, 5'i Somali, 6'sı Orta Afrika, 6'sı Fildişi Sahili, 2'si Sierra Leone, 2'si Senegal, 2'si Eritre, 2'si Irak, Mali, Gine, Burkino Faso, Togo, Kongo ve Tunus uyruklu birer kişi olmak üzere 441 yabancı uyruklu yakalandı.

Ekipler, göçmenlerin transferinde kullanıldığı belirlenen bir minibüs, bir kamyonet, bir otomobil, iki tekne motoru, bir lastik bot, bir pompa ile 20 can yeleğine el koydu.

Operasyonlarda yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddiasıyla 6 şüpheli yakalandı, "örgütlü olarak göçmen kaçakçılığına aracılık" suçundan 2 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olaylarda kullanılan araç ve sahiplerine 6 bin 189 lira ceza kesilirken Suriye vatandaşları dışındaki yabancı uyruklu göçmenlere ise 31 bin 559 lira idari para cezası uygulandı.

İşlemleri tamamlanan göçmenler, Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.