İzmir

İzmir'deki kadın cinayeti davası

11:18 11 Nisan 2018
İzmir'deki kadın cinayeti davası

Karabağlar ilçesinde, amcasının eşini öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık ile tutuksuz 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Abdullah Karakaş, tutuksuz yargılanan Ünal K. ve Hüseyin K. ile taraf avukatları katıldı.

Diyarbakır'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEBGİS) savunma yapan Ünal K, duygusal ilişki yaşadığını iddia ettiği Safiye K'nin öldürüldüğü gün inşaatta çalıştığını, sanığın kendisini de vuracağı korkusuyla olay yerinden uzaklaştığını taksiyle karakola giderek gördüklerini anlattığını beyan etti.

Sanık Abdullah Karakaş'la olaydan önce telefonla irtibata geçmediğini aktaran Ünal K, Safiye K'yle arkadaşlığını gizlilik çerçevesinde devam ettirdiklerini beyan ederek suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Savcının, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde verdiği mütalaanın ardından söz alan Karakaş ise "Olaydan çok pişmanım. Tahliyemi istemiyorum. Cezam neyse verilsin, razıyım." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Sadiye B. hakkında yakalama kararının infazının beklenmesine, Karakaş'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 10 Mayıs 2017'de, Bozyaka Mahallesi'nde Abdullah Karakaş, yaşadığı tartışmanın ardından amcasının eşi Safiye K'yi (28) silahla vurmuştu. Safiye K, sağlık ekiplerince kaldırıldığı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Güvenlik güçlerince gözaltına alınan Karakaş, Emniyetteki ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etmişti.

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, sanıklar Abdullah Karakaş'ın "Tasarlayarak ve töre, namus saikiyle adam öldürmek, ruhsatsız silah bulundurma", Mehmet ve Hüseyin K'nin "Tasarlayarak ve töre, namus saikiyle adam öldürme suçuna azmettirme," Ünal K. ve Sadiye B'nin ise "Tasarlayarak ve töre, namus saikiyle adam öldürme suçuna yardım etme" suçlamalarıyla cezalandırılmasını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.