İzmir

İzmir'de yunus ekipleri için yeni motosiklet

13:35 20 Nisan 2018
İzmir'de yunus ekipleri için yeni motosiklet

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Motosikletli Polis Timleri (Yunuslar) için 30 yeni motosikletin hizmete alındığını belirterek, "Yunus Timleri, Risk Analiz Grubu çalışmaları kapsamında, bu yılın ilk 3 ayında PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine mensup 21 terörist yakalamıştır." dedi.

Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1993 yılında İstanbul'da faaliyete geçen Motosikletli Polis Timleri'nin 1995 yılından itibaren İzmir'de başta asayiş ve narkotik olayları olmak üzere, aranan kişilerin yakalanması, olaylara en kısa sürede müdahale edilmesi ve şüphelilerin yakalanmasında etkin bir şekilde görev aldığını anlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğünce geçen yıl 20, bu yıl da 30 motosikletin yunus timlerince kullanılmak üzere İzmir'e gönderildiğini anımsatan Aşkın, yeni gelenlerle kullanılan motosiklet sayısının 97'e yükseldiğini, bunlardan 10 tanesinin turizmin yoğun olduğu ilçelerde kullanıldığını kaydetti.

Aşkın, son bir yıl içerisinde düzenlenen kurslarla da yunus timlerinde personel sayısının 250'e çıkarıldığı bilgisini verdi.

İklim şartlarının uygunluğu nedeniyle yunusların 12 ay boyunca görev yapabildiğini aktaran Aşkın, suç ve suçluyla mücadelede yoğun trafikte dahi manevra kabiliyeti yüksek olması nedeniyle yunus timlerinin asayiş olaylarında etkili rol oynadığını vurguladı.

Yunus timlerinin uyuşturucu ile mücadele, kapkaç, gasp gibi olaylar başta olmak üzere olay yerine hızlı intikal edilmesinde önemli rolünün olduğuna dikkati çeken Aşkın, "Hayata geçirdiğimiz Risk Analiz Grubu çalışmalarında, uyuşturucu ile mücadelede ve evden hırsızlıkların önlenmesinde, sokakta tesis edilen güven ortamının sağlanmasında etkin rol almaktadır. Risk Analiz çalışmaları kapsamında, bu yılın ilk üç ayında yunus timleri PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine mensup 21 terörist yakalamıştır." diye konuştu.

- İzmir'in huzur ve güveni için görevdeler

Motosikletli Polis Timler Amirliğinin 2017-2018 yılı ilk üç aylık icraatları hakkında bilgiler aktaran Aşkın, yunus timlerince geçen yıl 953 şüpheli yakalandığını, sayının bu senenin aynı döneminde bin 971'e yükseldiğini belirtti.

Vatandaşların huzuru ve güveni için çalıştıklarını ifade eden Aşkın, Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde görevli yunus timleri, güven timleri ve Hırsızlık Büro Amirliği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evden hırsızlık olaylarında yılın ilk çeyreğinde yüzde 50, iş yerinden hırsızlık olaylarında yüzde 29,3, kap kaç olaylarında yüzde 54,3, mala karşı işlenen suçlarda yüzde 26,6 düşüş olduğunu kaydetti.

Aşkın, geçen yılın aynı dönemine oranla bu yılın ilk çeyreğinde hırsızlık olaylarının aydınlatılmasında ise yüzde 28,9 artış tespit edildiğini, geçen yıl günlük 17 olan hırsızlık olayının bu yıl 7'nin altına gerilediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.