İzmir

Teknokent yöneticileri İzmir'de buluştu

12:07 08 Mayıs 2018
Teknokent yöneticileri İzmir'de buluştu

Kuzey Afrika ve Arap ülkelerindeki teknokentler ile İzmir'deki teknokentlerin yöneticileri bir araya geldi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Teknoloji Transfer Ofisi tarafından üniversite-sanayi bütünleşmesi amacıyla organize edilen üç günlük atölye çalışmasının açılışı Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonu'nda yapıldı.

Açılışta konuşma yapan İKÇÜ Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Emel Sokullu, Kuzey Afrika ve Arap ülkelerindeki 40'tan fazla teknokent yöneticisi ile İzmir'de üniversiteler bünyesinde kurulan teknokentlerin yöneticilerinin 3 gün boyunca görüş alışverişinde bulunulacağını belirtti.

Bilim ve teknoloji parklarında üniversitelerin rolünün değerlendirileceğini aktaran Sokullu, İzmir bölgesinde üniversiteler içinde yapılanmış olan teknoparkların katkılarını ele alacaklarını söyledi.

Sokullu, kentteki 4 devlet üniversitesinin 3'ünde teknopark bulunduğunu, İKÇÜ'nün teknokentinin de yolda olduğunu ifade ederek, "Bunların her birine ziyaretler düzenlenecek, faaliyetleri hakkında bilgiler verilecek." diye konuştu.

Atölye çalışmalarının iş birliğini artıracağını kaydeden Sokullu, "Hedefimiz İzmir'deki teknopark yönetici ve takımlarıyla, gelen yönetici ve takımlar arasında ağ oluşturmak. Birbirinden öğrenen bir ağ hedefliyor bu toplantı. Deneyimlerin aktarılarak daha doğru ve güçlü adımlar atılması yönünde çalışmalar sürüyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.