İzmir

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

14:08 19 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ödemiş ve Tire'de törenlerle kutlandı.

Tire'de Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Tire Kapalı Spor Salonu'ndaki kutlama programına geçildi.

Tire Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Koca törende yaptığı konuşmada 19 Mayıs'ın Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu belirtti.

Tire Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin sergilediği zeybek gösterisi vatandaşlardan büyük alkış aldı. Etkinliklerde Güreş ve Jimnastik gösterileri de yapıldı.

Törenlere Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Geliş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli ve vatandaşlar katıldı.

- Ödemiş

Ödemiş'te ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayram kutlamaları Hükümet Konağı Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı,

Törene Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam edildi.

Törende konuşan Ödemiş Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci, yaptığı konuşmada 19 Mayıs'ın Atatürk tarafından gençlere armağan edildiğini belirterek, "19 Mayıs, gençlik demek, gençlik demek, gelecek demektir. Türk Genç, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.