İzmir

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19:26 19 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Urla ve Karaburun'da törenlerle kutlandı.

Urla'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Urla Anadolu Lisesi bahçesinde kutlama programına geçildi.

Urla Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Solmaz, törende yaptığı konuşmada herkesin bayramını kutladı.

Yarının teminatının gençler olduğunu belirten Solmaz, "Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü içerisinde sorunların üstesinden gelecek, birlik içerisinde hareket ederek gençliğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz." dedi.

Gençliğe hitabe ve Gençliğin Ata'ya cevabıyla günün anlam ve önemine yönelik şiirlerin okunmasının ardından, kutlamalar Urla İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı ile halk oyunları ekibinin gösterileriyle son buldu.

Törenlere Kaymakam Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Başkan Sibel Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz ve vatandaşlar katıldı.

Urla Belediyesi tarafından ayrıca kutlamalar kapsamında basketbol turnuvası düzenlendi.

Urla Cumhuriyet Meydanı'nda Urla Belediye Başkanı Uyar ile Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok'un hava atışıyla başlayan turnuvada 60 takımının mücadele edeceği ve pazar günü sona ereceği açıklandı.

- Karaburun

Karaburun'da da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayram kutlamaları etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Kenan Paksoy'un anıta çelenk bırakmasının ardından ilçedeki siyasi parti temsilcileri de anıta birer çelenk koydu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.