İzmir

EÜ'de "Bağımsızlık Mücadelemiz" söyleşisi

16:11 26 Mayıs 2018
EÜ'de "Bağımsızlık Mücadelemiz" söyleşisi

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Türkiye'ye karşı ekonomik bir saldırının başlatıldığını bildirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi'nde gerçekleşen "Bağımsızlık Mücadelemiz" konulu söyleşinin konukları AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı oldu.

Şengül, konuşmasında, Türkiye'nin 1923 ve daha sonraki dönemde verdiği tam bağımsızlık mücadelesini anlattı, dünyayı yöneten üst aklın, birçok Müslüman ülkede yaptığı gibi Türkiye’yi de parçalayıp daha önceden devşirdiği kişilerle yönetmek istediğini kaydetti.

Büyük güçlerin dünya üzerinde kurduğu sömürge düzeninden örnekler veren Şengül, İngilizlerin, o günkü askeri potansiyeli ile çok büyük bir nüfusa sahip olan Hindistan’ı kontrol etmekte zorlandığını ve "İngiliz Hintliler" yani devşirmeler yetiştirdiğini anlattı.

Aynı yöntemin halen kullanılmakta olduğuna işaret eden Şengül, yaklaşık 40 yıl boyunca yetiştirilen ve devletin bütün kurumlarına yerleştirilen FETÖ üyeleri ile Türkiye'yi zayıf düşürmek isteyenlerin olduğunu hatırlattı.

Şengül, üst aklın sadece FETÖ'yü değil, tüm enstrümanları kullandığını da vurgulayarak, Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırının başlatıldığına dikkat çekti.

Her şeyin doların krallığı için yapıldığının altını çizen Şengül, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ne dedi? Ben dolara bağlı ticaret yapmak istemiyorum. Türkiye, işte Rusya ile başka ülkeler ile kendi para birimi üzerinden ticaret yapmaya başladı. Bu girişim üst aklı korkuttu. 'Türkiye bu işi başarırsa doların dünyadaki hakimiyeti biter, doların hakimiyeti biterse büyük güçlerin hakimiyeti sarsılır’ diye Türkiye'yi kıskaca alma girişimlerini hızlandırdılar."

AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül, öğrencilere çağrıda bulunarak, "Gençler, bunları bilerek kendinizi geleceğe hazırlayın." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.