İzmir

İzmir'de öğrencilere İngilizce eğitim sertifikası

17:37 04 Haziran 2018
İzmir'de öğrencilere İngilizce eğitim sertifikası

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü dil eğitimini bilgisiyara taşıyan "İnternetsiz İngilizce Eğitimi" Programı çerçevesinde DynEd sertifika töreni düzenledi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonundaki törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin çok yönlü gelişimini sağlamayı hedeflediklerine dikkati çekti.

İngilizce eğitiminin de gelişim açısından çok önemli bir nokta olduğunu vurgulayan Yahşi, "İnternetsiz İngilizce eğitimi konusunda ciddi bir bilinç oluşturmayı başardık. 4. sınıftan 12. sınıfa kadar DynEd'i aktif kullanan öğrenci sayısında ciddi bir artış olduğunu gözlemledik. Bu süreçte ilçelerimizde DynEd şenlikleri düzenledik. Taçlanan Başarılar gala töreninde sisteme en çok giriş yapan ve başarı sağlayan öğrencilerimizi ödüllendirdik. Bugün de sertifika töreniyle yıllık faaliyetlerimizi en iyi şekilde sonlandırma amacındayız." ifadelerini kullandı.

Yahşi, öğrencileri donanımlı yetiştirmeye gayret ettiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Evlatlarımız, liseyi bitirdiğinde dünyanın herhangi bir ülkesinde üniversiteye gittiğinde dil problemiyle karşılaşmadan ülkemizi ve kültürümüzü en iyi şekilde anlatabilecek donanıma sahip olmalıdır. Dünyayı gezmiş görmüş birisi olarak söylüyorum ki bizim çocuklarımızın kumaşı, bilgisi, görgüsü ve kültürü üst düzeyde. Gençlerimiz, dünyadaki pek çok akranından daha yetenekli ve daha bilgili. Dil konusunda da bu konuyu velilerimizin desteği ve DynEd sistemi ile daha iyi bir noktaya getireceğimize olan inancım tamdır."

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve İngilizce eğitimini ilerletmek amacıyla kullanılmaya başlanılan DynEd sisteminde öğrencilerin telefonuna uygulamayı yüklemesi durumunda internetsiz olarak telefon üzerinden ya da bilgisayardan yabancı dillerini geliştirebildiği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.