İzmir

EİB'den mimar ve mühendislere hizmet ihracatı çağrısı

13:35 08 Haziran 2018
EİB'den mimar ve mühendislere hizmet ihracatı çağrısı

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, mimar ve mühendislere Ortadoğu ülkelerini hedef pazar göstererek, hizmet ihracatı yapın çağrısında bulundu.

EİB'den yapılan açıklamaya göre Eskinazi, İzmir Mimarlık Merkezi'nde gerçekleşen Platform İzmir Bilgilendirme Semineri’nde mimar, mühendis ve müteahhitlere hitap etti.

Tüm mimar, mühendis ve müteahhitleri yurtdışındaki projelere teklif vermeye davet eden Jak Eskinazi, "Hizmet ihracatçılarına Ekonomi Bakanlığı’nın çok önemli destekleri var. Türkiye’nin hizmet ihracatı 2017 yılında 46,8 milyar dolara ulaştı. Hizmet ihracatımız 20 milyar dolar fazlalık veriyor. 2023 yılı için hizmet ihracatı hedefimiz 150 milyar dolar. 2023 hedeflerine hizmet ihracatını artırarak ulaşabiliriz." ifadelerini kullandı.

Yabancı merkezli bazı şirketlerin Türkiye’de özellikle otel ve büyük projelerde yüklenici olabildiğine dikkati çeken Jak Eskinazi, Türkiye'nin de o ülkelerde inşaat sektöründe büyük projeleri üstlenebilecek birikimi ve potansiyeli olduğunu vurguladı.

Eskinazi, mimar, mühendis ve müteahhitlerin Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır gibi ülkelerde inşaat sektöründe hizmet ihracatına yoğunlaşmaları gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.