İzmir

Karne töreninde Hatice öğretmen gözyaşlarıyla anıldı

16:26 08 Haziran 2018
Karne töreninde Hatice öğretmen gözyaşlarıyla anıldı

İzmir'in Aliağa ilçesinde iki gün önce meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Hatice Aşık Binali, karne gününde görev yaptığı lisede anıldı.

80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinde matematik öğretmeni olduğu öğrenilen Hatice Aşık Binali için karne gününde okulunda anma töreni düzenlendi.

Anma törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin yanı sıra, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.

Anma programının başında öğretmen Hatice Aşık Binali için saygı duruşunda bulunuldu. Hatice öğretmenin mesai arkadaşları ile öğrencilerinin üzüntüsünü dile getirdiği konuşmalar törene katılanları ağlattı. Öğrenciler yaptıkları konuşmalarda öğretmenleri ile ilgili anılarını paylaşırken törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Önder Erdurmuş, anma töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl eğitim öğretim yılını üzücü bir olayla kapattıklarını, Hatice öğretmeni kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse de duygularının ifade etmekte zorlandığını dile getirerek, "Neler söylenir, bu duygular nasıl ifade edilir, inanın çok zor bir an. Acımız çok büyük, eğitim camiamızın başı sağ olsun. Hatice öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dua edildi, okulda lokma hayrı yapıldı.

- Olay

Çarşamba günü İzmir-Çanakkale karayolunun Karayolları Bakımevi kavşağında, E.K.(28) yönetimindeki 35 JA 6673 plakalı kamyon ile Hatice Aşık Binali (34) idaresindeki 35 V 9272 plakalı otomobil çarpışmış, kazada yaralanan ve araca sıkışan otomobil sürücüsü ile beraberindeki Sezen Kara (32) itfaiye ekiplerince kurtarılmıştı.

Yaralılardan Hatice Aşık Binali, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.