İzmir

İYİ Parti'nin İzmir ve Manisa mitingleri

22:10 10 Haziran 2018
İYİ Parti'nin İzmir ve Manisa mitingleri

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçilmesi halinde Türkiye'de 5 yılın sonunda işsizliği OECD rakamlarını getireceklerini söyledi.

Akşener, İzmir'in Tire ilçesinde İtfaiye Meydanı'ndaki mitingde, bir vatandaşın kendisine hediye ettiği resmi göstererek, "Zeynep kızım beni cumhurbaşkanı olarak tasvir etmiş, ben de bunu çerçevelettireceğim, önce genel merkeze sonra Çankaya'ya götüreceğim." dedi.

Türkiye'deki en büyük sorunlardan birinin işsizlik olduğunu söyleyen Akşener, "5 yılın sonunda işsizliği OECD rakamlarına getireceğiz." diye konuştu.

Projelerini anlattığında kendisine "Kaynağı nereden bulacaksın?" diye sorduklarını kaydeden Akşener, "4 milyon Suriyeliye 150 milyar Türk Lirası harcadınız. Kaynak orada." dedi.

Akşener, konuşmasının sonunda milletvekili adaylarını tek tek sahneye çağırarak tanıttı.

- Manisa mitingi

Akşener, partisinin Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde de partililere seslendi.

Miting sırasında platforma çıkan 86 yaşındaki Yunanistan göçmeni Elif Şengel, yanında getirdiği bileziği Akşener'e verdi. Akşener, Şengel'den aldığı bileziği seçim kampanyasında kullanacağını söyledi.

Akşener, miting sonunda İYİ Parti Manisa milletvekili adaylarını sahneye alarak birlikte vatandaşları selamladı.

Meral Akşener, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda da partisince düzenlenen iftar programına katıldı.

İftarda yaptığı konuşmada, son günlerde TİKA tartışmasının çıktığını dile getiren Akşener, "Binali Bey dedi ki, ‘FETÖ talimat verdi, o da satıyor.' Benim ağzımdan bir kelime çıkmadı, 'satacağım’ diye. Senden mi korkacağım, satacaksam satarım.” dedi.

Akşener’e konuşması sırasında sahneye çıkan üç genç kız 75 lira vererek, seçim kampanyasına bağışta bulundu.

Küçük paralarla bir kampanya yürüttüklerini söyleyen Akşener, "Bilek yürek gücüyle akıl gücüyle bir kampanya yürütüyoruz. Hayatımda bu kadar mutlu çalıştığım hiçbir seçim olmamıştır." dedi.

Akşener, seçildikten sonra ilk işinin Kuleli, Işıklar askeri liseleri ile GATA’yı açmak olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.