İzmir

İzmir'de "sağlıkta şiddete hayır" eylemi

16:33 22 Haziran 2018
İzmir'de "sağlıkta şiddete hayır" eylemi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bir grup sağlık çalışanı, "sağlıkta şiddete hayır" eylemi yaptı.

Poliklinikler önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, burada ellerinde taşıdıkları dövizler ve sloganlarla şiddet olaylarını protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sürenkök, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 15 Haziran Cuma günü Acil Servis'te ve 18 Haziran Pazartesi günü Beyin Cerrahisi Yoğun Bakım Servisi'nde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının yaşandığını söyledi.

Yaşatmak isteyen sağlık çalışanlarının hayatının tehdit altında olduğunu ileri süren Sürenkök, "Birkaç gün önce ilaç zehirlenmesinden ölen bir hastanın yeniden canlandırılması için yoğun bakım servisinin içine girilmiş, kesici aletlerle 3 doktor ve 3 hemşire arkadaşımız rehin alınmış, 3 saat boyunca diğer hastaların tedavileri aksatılmış ve o hastanın kalbine şok uygulatılarak canlandırılması istenmiş, zor kullanılmıştır. Biz hekimler hiç kimseye zarar vermedik, vermeyeceğiz. Çünkü biz hipokrat yemini ettik." şeklinde konuştu.

Sürenkök, sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için caydırıcı kanunların acilen çıkarılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.