İzmir

Adil Öksüz ile FETÖ sanığı sınıf arkadaşının "para trafiği" davası

18:27 26 Haziran 2018
Adil Öksüz ile FETÖ sanığı sınıf arkadaşının "para trafiği" davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan, örgütün sözde "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün sınıf arkadaşı, eski akademisyen İsmail Acar'ın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Acar ve avukatı hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı, tanığın hazır olmadığını, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden beklenen raporun gelmediğini ve sanık avukatının celse arasında mütalaaya ilişkin yazılı savunmasını ilettiğini bildirdi.

Cumhuriyet Savcısı, sanığın mevcut delil durumu ve üzerine atılı suçların katalog suçlardan olması nedeniyle tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Tutuklu sanık İsmail Acar, mahkemeye ulaşan belgelerin lehine ve iddialara verdiği cevapları doğrular nitelikte olduğunu savundu.

Acar, 13 aydır tutuklu bulunduğunu ve ailesinde ciddi rahatsızlıklar olduğunu belirterek, "Kaçma şüphem kesinlikle yok. Böyle bir durumda zaten bir yere gitmem. Hapishane şartları ağır. Savunma yapmam için gereken belgelere ulaşamıyorum. Namusum ve şerefim üzerine söylüyorum, kaçma şüphem yok. Adli kontrol şartlarının hepsine razıyım." diye konuştu.

Sanık avukatı, müvekkilinin örgüt çağrısından sonra Bank Asya'ya para yatırmadığını savunarak, "Bank Asya hesabındaki para sıfırdır. Mahkemenin 17/25 Aralık'ı milat kabul etmesini talep ediyoruz. Tahliye talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından sanığın tutuklanma nedenlerinde bir değişiklik olmadığına ve tahliye talebinin reddine karar vererek, duruşmayı 9 Ağustos'a erteledi.

- Olay

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Dokuz Eylül Üniversitesindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 30 Mayıs ve 6 Haziran'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 39 kişiyi gözaltına almıştı. Soruşturma kapsamında, aralarında eski Yrd. Doç. Dr. İsmail Acar'ın da bulunduğu 24 şüpheli tutuklanmıştı.

Acar hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.