İzmir

Veliye bak! Okulda canınızı sıkanı vurun gitsin...

07:36 29 Haziran 2018 8 Yorum Var
Veliye bak! Okulda canınızı sıkanı vurun gitsin...

Ödemiş’te okul müdürü Ayhan Kökmen’i öldüren öğrenciler İ.P. arkadaşı U.Y. ve babası B.Y. için ağır müebbet istendi. B.Y.’nin oğluna “Canınızı sıkan varsa vurun gitsin. Ben size içeride bakarım. Kafanızı boş yere yormayın, vurun öldürün” dediği belirtildi.

İzmir Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, 15 Aralık 2017 tarihinde yaşanan olayda, üç yıldır görev yaptığı okulda, öğrencilerinden İ.P.’nin pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Kökmen, yaşamını yitirdi. Jandarma, olayın ardından hakkında disiplin soruşturması bulunan 11’inci sınıf öğrencileri İ.P. ile bir süre önce okuldan uzaklaştırılıp başka okula kaydı yaptırılan U.Y.’yi ve olayda kullanılan tüfeğin sahibi olan, U.Y.’nin babası B.Y.’yi, azmettirici olarak gözaltına aldı. Yakalandıkları sırada çocuklardan U.Y.’nin yanlarında bulunan B.Y.’ye, “Baba vurduk” diye bağırdığı operasyonu gerçekleştiren jandarma ekiplerince duyuldu. Sevk edildikleri adliyede tutuklanan şüphelilerden, öğrencilerden İ.P. hakkında disiplin soruşturması yürütüldüğü, Okul Müdürü Ayhan Kökmen tarafından okulun dışında U.Y. ile birlikte sigara içtikleri ve saçları uzun olduğu için uyarıldığı da ortaya çıktı. 

‘Ne olur oğlum’

Okulun bina giriş kapısındaki kamera kayıtları, jandarma tarafından incelendi. Görüntüleri izleyen Milli Eğitim yöneticilerinin aktardığına ve savcılık kayıtlarına göre, müdürü kendisine kızıp tokat attığı iddiasıyla öldüren İ.P. ile arkadaşının bu olayı, 17 saniyede gerçekleştirdiği saptandı. Okul müdürünün de saldırı anındaki son sözlerinin “Ne olur oğlum” diye bağırması olduğu anlaşıldı. 5 sanığın, 13 Temmuz Cuma günü hakim karşısına çıkacakları öğrenildi. Azmettirici durumundaki B.Y.’nin, olaydan önce uyuşturucu ile birlikte ağır psikiyatri ilaçları alan İ.P. ve oğlu U.Y.’ye, “Canınızı sıkan varsa vurun gitsin. Ben size içeride bakarım. Ne olacak size, ben arkanızdayım. Kafanızı boş yere yormayın, vurun öldürün. Size çatan olursa sıkın, silahlar arabada” dediği öne sürüldü. B.Y.’nin yine oğlunun okuldan uzaklaştırılmasından sonra yanına gittiği Müdür Kökmen’e, “Benim oğlum yanlış yapmaz, ne yapmışsa doğru yapmıştır. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Silahla tehdit şeklinde bir olay yok. Silah da yok, tüfek de yok” dediği ifade edildi. Olaydan sonra yapılan testte sanıkların kanlarında uyuşturucu maddeye rastlandığı da belirtildi

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaydan eğitim sistemi de üzerine düşeni almalı. Herkes zorunlu okuyacak denilirse illa ki aruzalar çikar.
    Cevapla
  • Engn 5 yıl önce Şikayet Et
    Kısasta hayat vardır. Allah’ın buyruğunu görmezden gelenlere yazıklar olsun...
    Cevapla
  • Slm 5 yıl önce Şikayet Et
    Okula, eğitime, öğretmene düşmanca tavırlarla yaklaşan insanlar lütfen çocuğunu okula göndermesin.açıktan okutsun. Yeter artık. Öğretmen, müdür normal insanlarsa çocuğunuza düşman olmaz. Sizin veremediğiniz terbiyeyi vermeye çalışır. Birazcık fırça yemeye incileri dökülmez. Bazıları başka türlü terbiye edilmiyor çünkü.
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    MEB in yaptığı yanlışların bedelini, şimdi veli ve öğretmenler, yarın yetişkin olan çocuklarımız ve devletimiz ödeyecek. İnşallah yeni dönemde bu tür olaylara ciddi tedbirler alınır.
    Cevapla
  • reco 5 yıl önce Şikayet Et
    söz verilmişti idam icin engel yok artık,biz reise guvendik, böyle caniler icin idammmmm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.