İzmir

Bedia Akartürk, tedavi gören hastalar için sahne aldı

17:58 26 Temmuz 2018
Bedia Akartürk, tedavi gören hastalar için sahne aldı

Konser öncesinde hastaları ziyaret ederek ilgilenen sanatçı Akartürk, daha sonra oluşturulan sahneye zeybek kıyafetleriyle çıktı.

Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk, İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Ödemiş Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi'nde kalan hastaların moral motivasyonu için konser verdi.

Bir saati aşkın sahnede kalan Akartürk sevilen türküleri seslendirirken kendisine hastalar da eşlik etti.

Konserin bitiminde hazırlanan pastayı hastane başhekimi, Akartürk ve hastalar birlikte kesti.

Büyük ilgi gösterilen sanatçı konserin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada etkinliğe davet edilmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Hastaları ziyaret edip konser verilmesini istendiğinde bunu severek kabul ettiğini anlatan Akartrük, "Bir mahalle muhtarımdan geldi teklif. Bende memnuniyetle kabul ettim. Hem personel hem de doktorlarımız hele hele başhekimimiz süper, birbirinden değerli kişiler. Böyle bir hizmet için kendilerine tebrik ediyorum." dedi.

Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Ömer Koçak da hastanenin palyatif bakım merkezinde kalan hastaları tedavilerine yardımcı olması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Merkezde son dönemlerine girmiş hastaları hem tedavi etmek hemde onların konforlarını en üst düzeyde sağlamaya çalışıyoruz. Bu hastalarımız uzun dönem burada kalmak zorunda kalıyorlar. O yüzden onların morallerini yerine getirmek için, yüzlerini güldürmek için böyle farklı etkinlikler yapıyoruz." diye konuştu.

Tedavi gören hastalardan Selver Özdinç, sanatçı Akartürk’ün türküleriyle mutlu olduklarını ifade ederek, "Bedia hamın geldiği için memnun olduk. Bize moral verdi. Çok mutlu olduk teşekkür ediyoruz. Türkülerle moral bulduk." dedi.

Hasan Ay Çetin de, "Hemşerimiz Bedia hanım, geldi çok memnun olduk. Allah razı olsun bizi memnun etti. Moral bulduk. Hep birlikte türkülerle coştuk." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.