İzmir

İEÜ ve NATO Kara Komutanlığı arasında eğitim protokolü imzalandı

17:30 01 Ağustos 2018
İEÜ ve NATO Kara Komutanlığı arasında eğitim protokolü imzalandı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve NATO Kara Komutanlığı arasında lisansüstü eğitim protokolü imzalandığı bildirildi.

İEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Can Muğan ile NATO Kara Komutanlığı Komutan Yardımcısı Korgeneral Paolo Ruggiero eğitimde işbirliği protokolüne imza koydu.

Protokol çerçevesinde NATO Kara Komutanlığında görev yapan üye ve mensuplarıyla onların birinci derece yakınları yüksek lisans programlarına katılabilecek, 5 kişi ve üzerinde katılım olursa öğrenim ücretinde yüzde 25 indirim uygulanacak.

Anlaşmayla, İEÜ Sürekli Eğitim Merkezi ile de işbirliği yapılmasına karar verildi.

Rektör Prof. Dr. Can Muğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, iş yaşamına farklı bir yön vermek isteyenlere tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarıyla yeni bir seçenek sunduklarını kaydetti.

Lisansüstü programları çağın ve iş dünyasının ihtiyaçlarını gözeterek hazırladıklarına işaret eden Muğan, "Yüksek hedeflerini hayata geçirmek isteyenler için nitelikli eğitim sunuyoruz. NATO ile ilk kez böyle bir protokol gerçekleştiriliyor. Eğitim dilimiz İngilizce ancak bazı programlarımızda Türkçe opsiyon da bulunuyor.

Üniversite olarak gençlerin ve profesyonellerin uzmanlaşmak istediği alana odaklanmasını sağlıyoruz. Günümüz çalışma yaşamında artık tek bir uzmanlık alanı yeterli olmuyor. Yenilikleri yaşamımıza katmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.