İzmir

Gözaltına alınmak istenen kişinin fenalaşarak ölmesi

20:24 01 Ağustos 2018
Gözaltına alınmak istenen kişinin fenalaşarak ölmesi

İzmir Aile Hekimleri Derneği üyeleri, Giresun'da açığa alınan hekimin görevine iade edilmesini istedi.

Dernek Başkanı Birol Kocaman, İzmir Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen aile hekimleri adına yaptığı açıklamada, eşinin ilaçlarını yazdırmak için ASM'ye başvuran kişinin ölümüyle herkesin üzüldüğünü kaydetti.

Vatandaşın talebinin haksız olduğunu ifade eden Kocaman, "Durum gayet açık ve net ortada iken ve talebin suç unsuru olduğu bilindiği halde meslektaşımızın açığa alınması biz hekimleri vatandaşın önüne atmaktan başka bir şey değildir. Her gün uygunsuz ilaç yazımı, illegal rapor talebiyle uğraşan bizlerin tek derdi mesleğimizi hakkıyla yapmaktır." dedi.

Kocaman, sağlıkta şiddet konusunda adımlar atılmasını isteyerek şöyle devam etti:

"Beklentimiz, bakanlığın meslektaşlarımıza sahip çıkması, SGK'nın ilaç yazdırma konusunda net tavrını ortaya koyması ve sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasıdır. Sistemin mağduru olan vatandaşımıza Allah'tan rahmet dilerken bu konuda işinin gereğini yapan meslektaşımızın derhal görevine iadesini istiyoruz."

Yusuf Topal (82), Giresun'da 23 Temmuz'da ilaç yazdırmak için aile hekimine başvurmuş, olumsuz yanıt aldığı doktor ile arasında tartışma yaşanmıştı. Topal, doktorun "beyaz kod" talebi üzerine polis tarafından gözaltına alınmak istendiği sırada fenalık geçirmiş, kaldırıldığı Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.