İzmir

Konak Öğretmenevi yenilenecek

14:20 03 Ağustos 2018
Konak Öğretmenevi yenilenecek

Konak Öğretmenevi'nin tadilat ve yenileme çalışmalarının ardından hizmete gireceği bildirildi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 5 yıldızlı otel konforunda yapılması planlanan öğretmenevi, yenilenerek modern ve estetik bir çehreye kavuşturulacak, iç ve dış asansörlerle engellilerin binaya ulaşımı kolaylaşacak.

İlk katında mescit, konferans salonu, düğün salonu ve öğretmenler odasının bulunacağı öğretmenevi, on dördü suit, kırk beşi standart olmak üzere toplam elli dokuz oda, beş salon ile hizmet verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yeni çehresiyle İzmir ile buluşacak Konak Öğretmenevinin, öğretmenlere ulaşılabilir konfor ve prestijli bir yaşam alanı sağlayacağını kaydetti.

Öğretmenliğin, meslekten öte bir yaşam biçimi olduğuna işaret eden Yahşi, "Öğretmenlerimizi, günlük koşuşturmacanın ve stresin içinde huzurlu bir ortamda soluklanabilecekleri bir mekana kavuşturacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Uzun zamandır İzmir'e yakışır bir öğretmenevinin planlamasını yapıyorduk. Ege'nin incisi İzmirimiz'e ve kıymetli öğretmenlerimize kaliteli hizmet ve konfor sunacak öğretmenevinin yakında hizmete gireceğinin müjdesini veriyorum. İzmir'in kalbinde, İzmir'e değer katacak ve örnek teşkil edecek bir çalışmayla fark yaratacağımıza inanıyorum."

Çalışmaların bu sene başlayacağı ve 1 yıl içinde tamamlanacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.