İzmir

İzmir Körfez Geçiş projesi

13:06 16 Ağustos 2018
İzmir Körfez Geçiş projesi

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Körfez Geçiş Projesi'yle ilgili "Mahkeme kararına saygı duyuyoruz ancak eksikleri düzeltilerek İzmir Körfez Geçiş Projesi mutlaka şehrimize kazandırılmalıdır." dedi.

Projeye destek amacıyla İnciraltı'ndaki bir otelde bir araya gelen İNGEDER üyesi bir grup adına açıklama yapan Karabulut, İnciraltı'nın İzmir'e kazandırılmasını engellemek isteyenlerle, İzmir Körfez Geçiş Projesi'ni engellemek isteyenlerin aynı grup olduğunu savunarak, projenin hayata geçmesinin ekonomik olarak saldırı altında bulunan ülkemize katkı sağlayacağını belirtti.

Karabulut, toprak sahipleri olarak ülkesine bağlı, birlik ve dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, "Bu zamana kadar planlamada hiçbir şartımız olmadı. Planlamayı sabırla bekledik. Dönemin Başbakanı Bin Ali Yıldırım'ın talimatıyla başlayan bu İnciraltı planlama sürecinin bir an evvel tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

İnciraltı'nın, İzmir ekonomisine kazandıracaklarının yanında, ülke ekeonomisinde de katkısının olacağını belirten Karabulut, "Toprak sahipleri olarak, ne bizlerin ne de ülkemizin kaybedecek vakti olmadığından bizler devletimizin, hükümetimizin dün olduğu gibi bugün de yanındayız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Karabulut şu ifadeleri kullandı:

"İnciraltı, İzmir ve ülkemiz için önemli bir değer. Sizlerin onayı ile başlayan yeni İnciraltı planlama sürecinin önünde vatanını seven kimse durmayacaktır. Engel olmaya çalışanların karşısında biz İzmirliler olarak karşı duracağımıza söz veriyoruz. Yeter ki 40 yıllık sorun çözülsün, ülkemiz ve İzmir kazansın."

İzmir İdare Mahkemesinin, İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdiği hatırlatılan Karabulut, "Mahkeme kararına saygı duyuyoruz ancak eksikleri düzeltilerek İzmir Körfez Geçiş Projesi mutlaka şehrimize kazandırılmalıdır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.