İzmir

Büyük Zafer'in 96. yılı kutlanıyor

16:21 30 Ağustos 2018
Büyük Zafer'in 96. yılı kutlanıyor

CHP İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle tören düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bugünün çok anlamlı olduğunu, 19 Mayıs 1919'da emperyalist güçlere karşı başlayan bağımsızlık mücadelesinin 30 Ağustos'ta zaferle taçlandığını söyledi.

Yücel, Türk milletinin vatan sevgisini ve bağımsızlığına olan tutkusunu 30 Ağustos 1922 tarihinde tüm dünyaya gösterdiğini ifade ederek, "Bu tarih aynı zamanda Türk ordusunun gücünü ve Başkomutan Atatürk'ün askeri dehasını ve bir ulusun yokluklar içinden nasıl mucizevi çıkarabileceğini göstermiştir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da Samsun'a çıktığında Anadolu insanına güvendiğini ve umutsuzluğa düşmediğini söyledi.

Kaya, şunları kaydetti:

"Zafere inanmayanlar asla savaşı kazanamazlar. Mustafa Kemal yola çıktığında büyük bir savaşa hazırlandığını biliyordu. O bir zafere inanmıştı, bağımsızlığın simgesi olan 'Ya istiklal ya ölüm' felsefesine inanmış bir komutandı. Ülkesinin ve bayrağını seven geleceğini kuran bir komutandı. 1919'da Samsun'a ayak bastığında Anadolu insanına ve topraklarına kendini feda etti. Emperyalizme karşı savaşta başı açık, ayağı çıplak, fistanı yırtık dul ve yetim kadınların elindeki kazma ile kürekle yüreğindeki yurt sevgisiyle onlara inanarak bir mücadele başlattı. Bu mücadele 30 Ağustos'ta bir zaferle taçlandı."

Atatürk İzmir'de sadece düşmanı denize dökmediğini, İktisat Kongresi'ni toplayarak ülkenin ayağa kalkmasını sağladığını ve büyük devrimi gerçekleştirdiğini anlatan Kaya, "Osmanlı'nın borcunu inkar etmedi. Biz geçmişini inkar edenlerden değiliz ama geçmişini tekrar edenlerden de olmayacağız. Aydınlık günleri yeniden getireceğiz. İzmir'in gerçek görevi bu. Hakkari'ye umut ışığı olacak. İzmir'den batan güneşin umut güneşi olduğunu biliyoruz. Atatürk'ün yoldaşları olarak 4. devrimi gerçekleştirme sözü veriyoruz. Özgür ve demokratik Türkiye'yi yeniden kuracağız ve Atatürk'e layık olacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, ilçe başkanları ve partililer anıtın önünde fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.