İzmir

Ödemiş Belediyesinden çini sanatı sergisi

20:04 05 Eylül 2018
Ödemiş Belediyesinden çini sanatı sergisi

Ödemiş'te Çini Sanatı Sergisi sanatseverlerle buluştu.

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesinde Ödemiş Belediyesince açılan sergide, düzenlenen çini kursunda katılımcıların el emekleriyle yaptığı çiniler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, sergi açılışında yaptığı konuşmada, belediye olarak kendilerine gelen kurs taleplerine her zaman destek vermeye çalıştıklarını ve çeşitli sanat dallarının yaygın bir şekilde yapılması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Bu çerçevede geçmişten bugüne uzanan çini sanatı konusunda gelen talepleri değerlendirerek kurs düzenlediklerini dile getiren Badem, şunları kaydetti:

"Bizler yalnız bu sanat değil, bizlere talep edilen çeşitli değişik alanlardaki kurs taleplerine de her zaman destek vermeye devam ediyoruz. Öncelikle kursu başarıyla bitiren 9 kursiyer bayanımıza ve onlara bu sanatı öğreten hocamıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 9 gönüllü hanımefendi, bu sanata karşı sabırla bu sanatı öğrenmişler. Aslından bizler başarı belgesi yerine kendilerine sabır belgesi versek acaba daha doğru olur."

Çini eğitmeni İpek Güldoğan, "Yüzyıllardan beri günümüze kadar uzanan bu çini sanatının daha da yaygınlaşmasını ve gelecek nesil gençlerimizin de sabır isteyen bu eski sanatı yaşatması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz." dedi.

Açılışta protokol tarafından kursiyerlere kurs başarı belgesi takdim edildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, serginin açılış kurdelesini eşi Nevin Badem ile kesti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.