İzmir

Komutanlarını görmek için 30 yıl sonra bir araya geldiler

15:20 18 Eylül 2018
Komutanlarını görmek için 30 yıl sonra bir araya geldiler

Askerliğini Kıbrıs'ta yapan ve kendi aralarında oluşturdukları "Kıbrıs aslanları" grubundan 26 asker arkadaşı, unutamadıkları komutanlarını 30 yıl sonra izini İzmir'de buldukları tabur komutanlarını ziyaret etti.

Her biri değişik meslek ve şehirde yaşayan 26 asker arkadaşı, 1988 yılında Kıbrıs'ta askerlik yaptıkları sırada komutanları olan ve çok sevdikleri Albay İlker Gürgan'a sürpriz yapmak istedi.

İzmir'de bir fabrikada tekniker olarak çalışan Adnan Türkoğlu'nun organize ettiği ve Isparta, İstanbul, İzmit, Afyon Muğla, Manisa ve Balıkesir'den gelen "Kıbrıs aslanları" Karaburun Mordoğan'da yazlığında bulunan Gürgan'ı ziyaret etti.

Komutanlarını ziyaret ederek, hasret gideren asker arkadaşları, Kıbrıs'ta bir araya gelmek için sözleştiler.

- "Hepsiyle gurur duyuyorum"

2003 yılında albay rütbesiyle emekli olan Gürgan, komutanlığını yaptığı askerlerini 30 yıl aradan sonra bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Ziyaretten çok etkilendiğini anlatan Gürgan, duygularını şöyle dile getirdi:

"Yaşadığım sıradışı bir olay beni çok derinden etkiledi. Tam 30 yıl önce Kıbrıs'ta tabur komutanlıklarını yaptığım askerlerimden bir kaçının 30 yıl sonra bir şekilde izimi bulup benimle temasa geçmeleri daha sonra kendi aralarında kurdukları 'Kıbrıs Aslanları' grubu vasıtasıyla iletişime geçerek Türkiye'nin muhtelif yerlerinden 25-30 askerin toplanarak İzmir'e beni ziyarete gelmeleri ve onlarla birlikte çok özel iki gün geçirmemizin bende yarattığı duygu selini anlatmam mümkün değil ancak yaşamak gerek. Özellikle son dönemlerde ülkemizin birlik ve beraberliğe son derece ihtiyaç duyduğu bir ortamda aslanlarımın kendi aralarıda kurdulkları ve halen devam ettirdikleri birlik ve beraberliği ilk günkü şevk ve heyecanla beni de dahil ederek devam etmek istemeleri her türlü takdirin üzerindedir. Komutanları olarak düşen vazife her zaman her yerde ölene kadar onlarla birlikte olmaktır."

Organizasyonu yapan Türkoğlu da "Tabur komutanımızı görmek amacıyla otuz yıllık aradan sonra Türkiye'nin farklı bölgelerinden yirmi altı asker arkadaşı bir araya geldik. Komutanımız İlker bey ile sohbet ettik, özlem giderdik. Dostluğumuzu büyük bir duygu seliyle besleyip pekiştirdik. Bir sonraki buluşma programımızı Kıbrısımızda yapma kararı aldık. Son günlerde yaşadığımız olumsuz şeyler içerisinde bu güzel anıları sizlerle de paylaşmak istedik. " diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.