İzmir

DEÜ Devlet Konservatuvarı'nda akademik yıl heyecanı

11:36 27 Eylül 2018
DEÜ Devlet Konservatuvarı'nda akademik yıl heyecanı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı'nda yeni akademik yılı başladı.

DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, akademik yıl açılışı nedeniyle konservatuvar binasındaki Orhan Barlas Salonu'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Devlet Konservatuvarı'nın değişimi ve dönüşümü özümseyen, akademik doygunluğa sahip, özgün ve yetenekli bireyler yetiştirmeye özen gösteren bir kurum olduğunu söyledi.

Ortaya koydukları gayretin nitelikli ve evrensel eğitim anlayışlarıyla birlikte sanatın ve sanatçının gelişimine destek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hotar, "Bu bakış açısı toplumumuzun sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak aydın ve üstün nitelikli bireyler yetiştirme misyonumuzla da bütünleşiyor. Bu yüzden bizler, sadece bilimsel çalışmalar üretmekle yetinmiyor, bilimi, sanatın her alanına dahil ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde aldığımız bir kararla konservatuvarımızda Çağdaş Dans Ana Sanat Dalı'nın kurulmasına karar verdik." diye konuştu.

Prof. Dr. Hotar, güzel sanatlar fakültesi ile devlet konservatuvarının geçici bir süreliğine İnciraltı yerleşkesinden taşınacağını kaydederek, onlar için Tınaztepe kampüsündeki rektörlük hizmet binasının tahsis edileceğini, mevcut binada güçlendirme ve altyapı yenileme çalışmaları yapılacağını da sözlerine ekledi.

Konservatuvarda ilk dersi keman virtüözü Suna Kan verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.