İzmir

Kızılay düzenli kan bağışçılarına madalya taktı

19:32 29 Eylül 2018 1 Yorum Var
Kızılay düzenli kan bağışçılarına madalya taktı

İzmir'de, Türk Kızılayı'na düzenli kan bağışında bulunanlara plaket ve madalya verildi.

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi tarafından Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte düzenli kan bağışında bulunan kişilere ödülleri verildi.

Gecede konuşan Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, kanın insan için önemine değinerek düzenli olarak kan bağışı yapan gönüllülere teşekkür etti.

Konuşmasında "Ulusal Güvenli Kan Temini Programı'ndan bahseden Gök, "Türk Kızılayı, ülkemizde güvenli kan ihtiyacının tümünü gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçılarından karşılamak amacıyla Sağlık Bakanlığı adına ve denetiminde 1 Haziran 2005 tarihinde 'Ulusal Güvenli Kan Temini Programı'nı başlattı. Pilot uygulama İzmir ve Aydın'da başladı." dedi.

Gök, 2017 yılında 269 bin 687 ünite kan bağışı toplandığını aktararak, amaçlarının en kısa sürede bölgenin tüm kan ihtiyacını karşılayacak bağışçı sayısına ulaşmak olduğunu söyledi.

Törende daha sonra 45 ve üzeri kan bağışı yapan 86 kişiye plaket, 35 kez kan bağışında bulunan 121 kişiye altın madalya, 25 kez kan bağışı yapan 283 kişiye gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan 816 bağışçıya da bronz madalya verildi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • emin şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    ben Türk Kızılay'ı kan bağış donörüyüm hemen hemen son 6 yıldır törenlere düzenli olarak katılıyorum her tören gayet güzel geçti bunun için ege bölge müdürü gökay gök beye ve İzmir kan bankası Burak yurdakula beye çok teşekkür ederim beni kafama takılan şu ülkemizde en fazla kan bağışlayan ilk dört kişi İzmir ilinde olmasına rağmen neden Kızılay genel başkanı tenezzül edipte İzmir iline gelmiyor bakın haziran ayında kayseri' gitti ve kayseride en fazla kan bağışlıyana çok güzel bir plaketi tören ile verdi bunun sorusunu bir sormak lazım diye düşünüyorum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.