İzmir

İzmir'in tarım potansiyeli Japon heyeti etkiledi

18:25 09 Ekim 2018
İzmir'in tarım potansiyeli Japon heyeti etkiledi

Japon Tarım Kooperatifleri Kyoto Bölge Birliği Başkanı Nakagawa Yasuhiro, İzmir'i tarım yönüyle değerlendirdiklerini ve mükemmel olduğunu gördüklerini söyledi.

Japon Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı yetkilileri, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'i ziyaret ederek, iş birliği olanaklarını görüştü.

Heyete yer alan Japon Tarım Kooperatifleri Kyoto Bölge Birliği Başkanı Yasuhiro, daha önce 12 kez Türkiye'ye geldiğini, İzmir'i de ikinci ziyaretini yaptığını aktararak, "Büyükelçimizin tavsiyesi üzerine geldik. İzmir'deki tarım alanlarını geziyoruz. Tarım gözüyle İzmir'e baktık ve mükemmel olduğunu gördük." dedi.

Özgener de Japonya ile Türkiye arasında kültür, turizm ve ticaret ilişkilerinin her zaman çok üst düzeyde olduğunu ifade etti.

Tarımın yakın gelecekte dünyaya yön verecek sektörlerin içinde olacağına işaret eden Özgener, şunları kaydetti:

"Japonya'da 694 kooperatifin kurulması ve gelişmesinde başarılı bir örnek oluşturdunuz. Tarım ürünleri üretmemiz yetmiyor. Bunları katma değeri yüksek ürüne dönüştürmemiz gerekir. Biz de tarıma dayalı sanayiyi en yükseğe taşımak için çalışıyoruz. Bu nedenle tarıma dayalı üç ihtisas sanayi bölgesi kurma kararı aldık. Biri domates ve salatalık üretimi için jeotermal ısıtmalı seracılık, biri süt bitkileri, biri ise süt besi işletmesi olarak faaliyet gösterecek."

- Tokyo Olimpiyatları için ihracata hazırız

Özgener, Tokyo 2020 olimpiyatlarının yaklaştığını ve bu nokta ihtiyaç duyulacak tarımsal ürünlerin ihracatına hazır olduklarını söyledi.

Japon heyetinin ziyaretinde İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Musa Bakan da hazır bulundu.

Bakan, İzmir'in tarımsal potansiyeli konusunda heyete bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.