İzmir

Kiraz Çayı Islah Projesi'nin ilk aşaması tamamlandı

14:36 23 Ekim 2018
Kiraz Çayı Islah Projesi'nin ilk aşaması tamamlandı

İzmir'in Kiraz ilçesini taşkın riskinden korumak ve modern bir görünüme kavuşturmak için Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından başlatılan "Kiraz Çayı Islah Projesi"nin ilk aşamasının tamamlandığı bildirildi.

DSİ'den yapılan açıklamaya göre, projenin ilk aşamasında 6,5 kilometrelik dere yatağının ıslah edildiği vurgulanırken ikinci aşama kapsamında ise 36 bin metreküplük taş tahkimatının yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, İzmir'de son 15 yılda 93 dere ıslah çalışması tamamlanarak 83 meskun mahal ve 113 bin 280 dekar araziyi taşkın riskinden kurtaran DSİ 2. Bölge Müdürlüğünün, Kiraz Çayı üzerindeki çalışmalarla da ilçenin çehresini değiştirdiğine vurgu yapıldı.

İlçe merkezi, Şemsiler, Arkacılar ve Yağlar mahallerindeki çalışmalarda, Kiraz Çayı'nın çevresindeki 13 kilometrelik alanın yeniden düzenlendiği, 190 hektarlık arazide ise taşkın riskinin minimize edildiğinin bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, "3 ekskavatör, 2 dozer, 1 greyder, 1 silindir ve 5 kamyon olmak üzere 12 aracın çalıştığı projenin ikinci aşaması ise Kiraz Çayı'nın iki yakasına yapılacak 36 bin metreküplük taş tahkimatını kapsıyor. Ekim ayı başında başlatılan çalışmalarda şu ana kadar 200 metrelik alana bin 836 metreküplük tahkimat yapıldı. Kiraz Çayı Islah Projesi kapsamında DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri, 2 milyon 500 bin metreküp kazı, 2 milyon metreküp taşıma ve 36 bin metreküp yükleme yapacak." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.