İzmir

Eşini öldüren sanık hakkındaki dava

14:37 23 Ekim 2018
Eşini öldüren sanık hakkındaki dava

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, boşanmak istediği eşini öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık hakkındaki kararı yerinde buldu.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesince "tasarlayarak eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Alay hakkındaki hükme savcılık ve sanık avukatının itirazlarını sonuçlandırdı.

Daire, Yargıtay yolu açık olmak üzere İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını usul ve esas yönünden onadı.

- "Yargıtayın da kararı onaylayacağına inancımız tam"

Simge Alay'ın annesinin avukatı Seda Ayaz Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Bölge Adliye Mahkemesinin kararını, evlat acısı yaşayan müvekkilinin mutlulukla karşıladığını belirterek, "Sanık Alay, eski sevgilisini de daha önce pompalı tüfekle yaralamıştı. O olay nedeniyle sanığın tutukluluk hali devam etseydi belki de Simge Alay öldürülmeyecekti. Yargıtayın da kararı onaylayacağına inancımız tam." dedi.

- Dava süreci

Seferihisar'da 25 Nisan 2016'da, 2 çocuk annesi Simge Alay (24), boşanmak istediği için cezaevinden izin alan kocası Kadir Alay tarafından pompalı tüfekle öldürülmüş, olayda, Hakan Ç. de ayağından yaralanmıştı.

Tutuklu sanık Kadir Alay hakkında "tasarlayarak eşini kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından biri ağırlaştırılmış 2 kez müebbet hapis, Kadir Alay'a yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz sanıklar Münir B, Faruk Ş, Üzeyir K, Aykan K. ve Miyase D. hakkında da ise "suçluyu kayırma" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Mahkeme, tutuklu sanık Kadir Alay'a "tasarlayarak eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıl hapis cezası vermiş, Münir B. ve Faruk Ş'nin beraatlerine hükmetmişti.

Üzeyir K, Aykan K. ve Miyase D ise "suçluyu kayırma" suçundan 4 yıl 2'şer ay hapisle cezalandırılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.