İzmir

Karaburun'da mandalina şenliği yapıldı

19:15 04 Kasım 2018 1 Yorum Var
Karaburun'da mandalina şenliği yapıldı

Karaburun'da 11. Mandalina Şenliği yapıldı.

Karaburun mandalinasını korumak, ismini dünyaya duyurmak ve üretiminin devamını sağlamak amacıyla Karaburun Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte, mandalinadan yapılan ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Kaymakam Serap Özmen Çetin, Küçükbahçe Mahallesi'nde düzenlenen şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, ilçede mandalina kurutma tesisi kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da görev süresi boyunca mandalina yetiştiricilerine hep destek verdiğini ifade etti.

Şenliğe katılanlara, bölgenin yöresel yemeklerinden keşkek ve etli pilav ikram edildi.

Mandalinadan yapılan organik ürünlerin satışa sunulduğu şenlikte, yapılan yarışma ile en iyi mandalina üreticileri ödüllendirildi.

Şenlik kapsamında konuk katılımcılar bahçelerde dalından mandalina toplama mutluluğu da yaşadı.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • küçükbahçeli 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek Küçükbahçe sakinerini ( Eski Küçükbahçe ) unuttunuz,terk ettiniz oraları . Sayın Kaymakam Serap hanımın oraya kadar gelip de yukarı köyde ki eski yaşanmışlıkları nasıl hayata geçirmeye çalıştığımızı doğayı nasıl korumaya çalıştığımızı 5 dk ayırıp görmesini isterdik.Alışa gelmiş politik ziyaretlerin samimiyeti diye düşünüyoruz.Oradaki mandalina işçilerinin doğayı nasıl katlettiklerini görmesini isterdik.Tüm köyü temiz tutma müdelesini nasıl verdiğimizi görmesini isterdik .Yazık oldu ,birdahaki seneye keşkek yerken inşallah.Bir kaymakam bir belediyebaşkanı yanı başındaki köyü nasıl görmemezlikten gelebiliyor şaşıyorum.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.