İzmir

İzmir Barosuna bağlı avukata ilişkin karar

14:51 07 Kasım 2018 1 Yorum Var
İzmir Barosuna bağlı avukata ilişkin karar

İstanbul Barosu avukatı Nazlı Sezer'in İzmir Barosuna kayıtlı Avukat Orhan Önal hakkında ortak sosyal medya hesabında meslek onuru ile bağdaşmayacak fotoğraflar paylaştığı iddiasıyla bulunduğu şikayete ilişkin "disiplin kovuşturması açılmasına yer olmadığına" karar verildi.

Önal AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 bin kişilik sosyal medya hesabında yaptığı antrenman fotoğraflarını paylaştığını söyledi.

İstanbul Barosu avukatı Nazlı Sezer'in de kendisine ulaşarak fotoğraflarının meslek etiğine ve avukatlığa yakışmadığını ve kaldırmasını istediğini ifade eden Önal, kendisinin fotoğraflarını kaldırmadığını belirtti.

Önal şöyle devam etti:

"Sosyal medyada 40 bin avukat, hakim ve savcının üye olduğu bir grupta ben bir antrenman çıkışı İstanbul'da duruşmadan çıkmıştım, beraat almıştım mutluydum, Türkiye Şampiyonası'nda 3. olduğum yarıştan önce hazırlandığım fotoğrafı paylaştım.

Bugün de antrenmanım iyi geçti, beraat aldım diye duygu düşüncemi paylaştım. Bu grup gayri resmi bir grup. Ne resmi hukuk bürosu sayfasında ne de Barolar Birliği sayfasında böyle bir fotoğraf paylaşmadım. Bu grubun mahiyeti rahatlama, deşarj olma. Kimisi arabasını paylaşıyor, kimisi fıkra paylaşıyor. Meslek etiğini ve temel avukatlık mevzuatını ihlal eden herhangi bir vaka yoktur.

Avukat hanım kişilik meselesi haline getirmiş, şikayetçi olmuş, tebligatı görünce şaşırdım, abesle iştigal bir şikayet olduğunu, hukuki mevzuata uymadığını, reddedilmesi yönünde savunma yaptım. İzmir Barosu da şikayeti yersiz buldu, reddetti. "

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • HASAN KARAHASAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına ülkede sorun mu yok, kaslı avukatın kaslarına takılmışlar. yuh artık.. millet neler neler paylaşıyor hem düzenli sporcuymuş örnek olsun ne güzel ya...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.