İzmir

DEÜ Rektörü Hotar otizmli Raci'yi ağırladı

16:56 08 Kasım 2018
DEÜ Rektörü Hotar otizmli Raci'yi ağırladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, müzik öğretmenliği bölümü 2. sınıf öğrencisi otizmli Raci Demir'i makamında ağırladı.

DEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, sanat alanında birçok uluslararası başarı kazanan ve notalara bakmadan sayısız parçayı keman, piyano, çello, akordeon gibi müzik aletleriyle çalabilen DEÜ öğrencisi Raci Demir ve babası Prof. Dr. Cengiz Demir, Rektör Hotar'ı ziyaret etti.

Hotar, ziyaret sırasında, her öğrenciyi ailenin bir parçası olarak gördüğünü kaydederek, "Bilimsel ve akademik desteğimizi, sevgimizle harmanlayarak öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Raci Demir'in derslerindeki başarı ve yetenekleriyle gururlandıklarını aktaran Hotar, öğrencinin sağlık, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanmasını görev saydıklarını aktardı.

Göreve gelmeden önceki dönemde mevzuattan kaynaklanan bir sorundan dolayı Raci'nin üniversitelerine kaydının yapılamadığına dikkati çeken Hotar, şunları kaydetti:

"Hiç kimsenin eğitim hakkından mahrum edilmesini istemediğimiz için göreve gelir gelmez hukuki süreci ve Raci'yi yakından takip ettik. Geçtiğimiz günlerde mahkemenin sonuçlanmasıyla Raci artık üniversitemizin bir ferdi oldu ve çok mutlu olduk. Raci'nin ve üniversitemizin tüm öğrencilerinin, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmasını diliyorum."

Ziyaret, birlikte hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.