İzmir

Menderes'te hafta sonu düden izleme keyfi

13:56 27 Ocak 2019
Menderes'te hafta sonu düden izleme keyfi

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Karakuyu Mahallesi'nde şiddetli yağış nedeniyle oluşan düdenler, sıra dışı görüntüyü merak edenlerin ilgisini çekiyor.

Yaklaşık iki hafta önce Menderes'e yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Karakuyu Mahallesi'nde oluşan düdenler, çeşitli yerlerden ziyaretçi ağırlıyor.

Düdenlerin oluştuğu bölgeye araçlarla gelen vatandaşlar, suların toprak altına akışını izliyor.

Bazı vatandaşlar tarım arazisine inerek düdenlerin kıyısında fotoğraf çekerken, bazıları da özçekim yapıyor.

- Çocuğuna göstermek için geldi

Selçuk ilçesinde yaşayan Süleyman Böcü (43) AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge düden oluşumunu duyduktan sonra merak ettiklerini, İzmir'den Selçuk'a giderken yolların değiştirip düdenlerin görmeye geldiklerini söyledi.

Oğlu Umut'un (5) da düdenleri görmek istediğini anlatan Böcü, "Biz de görmek istedik. Daha önce böyle bir şey görmemiştik. O yüzden dayım, yengem, eşim ve oğlumla geldik. Gördüğümde heyecanlandım. Ben çiftçilikle uğraşıyorum. Daha önce böyle bir şey görmemiştim." ifadelerini kullandı.

Karakuyu'da yaşayan Fatma Torun (45) ise yaklaşık 13 yıldır bu mahallede yaşadığını, daha önce bir düden oluşumuna rastlamadığını kaydetti.

Torbalı'da yaşayan anne ve babasının düdenleri görmek için mahalleye geldiğini, onların çektikleri fotoğrafları kendisine göstermeleri üzerine düdenlerin yanına gitmeye karar verdiğini anlattı.

Birçok insanın düdenleri merak ettiğini, bu nedenle mahalleye geldiğini dile getiren Torun, "Çok gelen giden oluyor buraya. İzmir tarafından, farklı yerlerden geliyorlar." dedi.

-"Su arttı, düdenler büyüdü"

Osman Torun (49) da düdenleri geçen hafta gördüğünü, hafta sonu tatili nedeniyle bir kez daha görmek istediğini söyledi.

Tarım arazisinde biriken ve düdenlerden yer altına giden suların arttığını fark ettiğini ifade eden Torun, şöyle devam etti:

"Derinlikleri de arttı. 70 yıldır bu köyde yaşıyorum, daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Yaklaşık 3 dönümlük bir tarım arazi şu an kayıp. Hafta sonu çok gelen giden var. Burayı merak edip geliyorlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.