İzmir

Baş ağrısı şikayetiyle gitti! Hayatı karardı

07:38 11 Şubat 2019
Baş ağrısı şikayetiyle gitti! Hayatı karardı

Sinüzit nedeniyle ameliyat edilen Sevdet Vatansever isimli vatandaş, iki yıl sonra komaya girdi. Üç hastane gezen adamın ailesi bir yandan sağlığına kavuşması için yoğun bakım ünitesi önünde bekleyişini sürdürürken, diğer yandan hukuk mücadelesi başlattı.

İzmir'de baş ağrısı şikayetiyle gittiği özel hastanede sinüzit tanısı konularak ameliyat edilen Sevdet Vatansever'in hayatı kâbusa döndü.

Operasyon sırasında beyin duvarı delinen Vatansever, bunun giderilmesi için iki kez de beyninden ameliyat oldu, ancak 1 TL'lik metal para büyüklüğünde açılan delikten beyin omurilik sıvısının akmaya başlamasıyla bilincini kaybetti. 

AİLE HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

Basit bir operasyon denilerek iki yıl önce ameliyata alınan, ardından hayatı kararan Vatansever'in ailesi bir yandan yoğun bakım ünitesinin önünde umutlu bekleyişlerini sürdürürken, bir yandan da hukuk mücadelesi başlattı.

Eşinin basit bir ameliyat denilerek ikna edildiğini söyleyen Yeliz Vatansever, "Ameliyattan sonra kaç kez gittik, ilk olarak sorumluluğu üstlenmediler, sonra eşimin sağlık durumu bozulunca ücretsiz ameliyat ettiler. Ancak sağlığına kavuşamadı. İki kez de beyninden ameliyat oldu, ancak beyin duvarında açılan delik kapatılamadı. Buradan sürekli omurilik sıvısı aktı, beyni de o bölgeden sarkmaya başladı. Bu da beynine zarar verdi. Eşim artık yaşadığı acılara ve sağlık sorunlarına daha fazla dayanamadı ve komaya girdi. Şimdi tek istediğimiz onun hayatta kalması, bunun için dua ediyoruz. Bu süreçte eşim gibi biz de büyük zorluk yaşadık, tedavi giderleri için evimizi sattık, kiraya çıktık. Şimdi onu da ödeyemez duruma geldik" dedi.

İki çocuğu bulunan Yeliz Vatansever, doktor M.U. hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve ayrıca 110 bin TL maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını söyledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.