İzmir

Ameliyat olmayı beklerken göğsünden dışarıya fırladı!

12:30 22 Mayıs 2019 9 Yorum Var
Ameliyat olmayı beklerken göğsünden dışarıya fırladı!

İzmir’de yaşayan işçi emeklisi, 6 çocuk sahibi Osman Kayadibi (63) parkinson hastalığına yakalandı. Rahatsızlığı ilerleyince Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi’ne başvuran Kayadibi’ne beyin pili takıldı. 2017 yılının Kasım ayında ameliyat olduktan sonra beyinde pilin takıldığı bölgede sorun yaşayan Kayadibi’nin göğüste de bataryanın olduğu yerde şişme ve kasılma oldu.

Bunun üzerine geçen şubat ayında tekrar ameliyat edilen Kayadibi’nin beynindeki kanamaya müdahale edildi ve boynundaki kasılma için de kabloya hareket esnekliği sağlandı. Ancak Osman Kayadibi iddiaya göre yine iyileşmedi ve hem kafasında hem de göğsünde pilin olduğu bölgede enfeksiyon oluştu. Kayadibi’nin göğsündeki şişlik büyüyüp, dikişleri patlayınca pilin bir bölümü dışarı çıktı.

Tekrar hastaneye götürülen Kayadibi’nin, geçen 6 Mayıs'ta üçüncü kez ameliyat edilmesine karar verildi.

ŞİKAYET ETTİ, GÜVEN ZEDELENDİ

İkinci ameliyatın ardından, Osman Kayadibi’nin oğlu Kadir Kayadibi, Sağlık Bakanlığı’na şikayet dilekçesi gönderdi. Geçen 6 Mayıs'ta, Osman Kayadibi’nin üçüncü kez ameliyat edileceği, göğsünün sol tarafına takılan cihazın sağ bölüme nakledilmesinin planladığı gün, hastane yönetimine ve operasyonu yapacak olan hekime Sağlık Bakanlığı’ndan, şikayetle ilgili bilgilendirme tebligatı ulaştı.

Saçları bile tıraş edilen ve ameliyata alınmaya hazırlanan Osman Kayadibi, ‘hekim ile hasta arasındaki güvenin zedelenmesi’ gerekçesiyle operasyon yapılmadan taburcu edildi. İddiaya göre, Kayadibi’nin ailesi ameliyatın gerçekleşmesini istediklerini belirttilerse de, hastane kararından vazgeçmedi.

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Selami 4 yıl önce Şikayet Et
    Hasta hekim arasindaki güven duygusu sizin aklinizin alacagindan çok daha önemlidir. Ameliyatta hastaya birşey olursa doktor intikam aldi denilecek. Sikayet etmek senin hakkin ama sikayet ettigin bir doktordan acil mudahale dışında tibbi mudahale isteyemezsin. Doktor çok onurlu davranmış, hakimin hasim oldugu kişinin davasindan cekilmesi kadar erdemli bir hareket.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlar hem suçlu hem güçlü işinizi adam gibi yapın ulan
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • SERHAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım vatandaş ne halde buyurun er meydanına millet hizmet bekler bakanım.....
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hekim hasta ilişlisi karşılıklı güvene dayanır. hasta hekime güvenmez ise işlem yaptırmaz, hekim de hastaya güvenmezse işlem yapmaz. Düz memur gibi düşünenler yanılmaya devam edecek. sağlık işleri saçmalığa gelmez. hem hekimi şikayet edeceksin hem de ameliyatını yapacak. yok öyle yağma.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    hasta yaşlı ameliyat sonrası ölüme dahi varan komplikasyonlar oluşabilir ondan sonra doktor intikam aldı safsatası doğar en doğrusun u yapmış hastahane
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.